Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ... Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ(αυτός ξέρει πόσο Άγιος είναι) Αλεξανδρουπολεως φακέλωσε κληρικό της επικράτειάς του... και τον έστειλε σε Συνοδικό δικαστήριο με αίολες κατηγορίες... πως δα ήταν τρυφερός με τις γυναίκες!... (σύμφωνα με μαρτυρίες αλαφροϊσκιωτων κι ονειροπαρμένων θηλικών που αεροκοπανάνε εντός των εκκλησιών..Σοβαρό έγκλημα του κατηγορηθέντος κληρικού δεν έχει εντοπιστεί έως στιγμής. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ... για να μη σας πάρει ο διάολος όλους έως των φαιδρών-από πολλών εποχών- συνοδικών δικαστών!...Ουσιαστικό ΕΓΚΛΗΜΑ του κληρικού της Αλεξανδρούπολις , που έχει σήμερα 4000 υπογραφές υπέρ αυτού- δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η βούληση του Φεουδάρχη-σατραπίσκο Αρχιδεσπότη.. που επιζητεί την κεφαλή του κληρικού και επί του οποίου επέπεσε η ποινή των 7,5 χρόνων ...εξαφάνισής του από τον κλήρο... Δεν ξέρουμε τα κίνητρα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κατά του "δημοφιλούς" κληρικού. ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ: ΟΙ ΚΑΤΗΓΙΟΡΙΕΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ! Μακάρι να τον πιάνανε να πηδάει μεγαλοπρεπώς κάποια από τις κυράδες του κατηγορητηρίου! ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ..παρασπονδίας του συγκεκριμένου κληρικού, δεν κατατέθηκε, που ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε, πράγμα που εκθέτει ανεπανορθώτως τον κύριο ΑΝΘΙΜΟ! .. Εκτέλεσες τον παπά αυτόν... επειδή κάποια σεξουαλικά υποσιτιζόμενη μανδαμίτσα...θεώρησε ότι ηταν τρυφερός μαζί της.

ΑΝΘΙΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ..ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΈΤΣΙ;  
ΚΡΙΘΗΚΕ «ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ


Ολοκληρώθηκε η μακρά και επώδυνη δικαστική διαδικασία που προβλέπεται από την Εκκλησία μας και αφορούσε στον κάποτε κληρικό της Μητροπόλεώς μας, π. Ιωάννη Καρασακαλίδη, ο οποίος την 12η Νοεμβρίου ε.ε. με απόφαση του Α’βαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου στην Αθήνα κρίθηκε «ένοχος για όλες τις κατηγορίες» και του επεβλήθησαν οι εξής ποινές:
1. «7,5 χρόνια αργία από πάσης ιεροπραξίας»
2. «Έκπτωση από το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου» και
3. «Στέρηση της πνευματικής πατρότητος».

Ο μέχρι τώρα κληρικός μας ήρθε στη Μητρόπολή μας πριν από 7 χρόνια, αφού είχε εγκαταλείψει τη Μονή της μετανοίας του στο Άγιον Όρος και είχε περιφερθεί σε άλλες δύο ακόμα Μητροπόλεις της Πατρίδος μας.
Προ έτους περίπου, κατ’ αρχήν προφορικές κι έπειτα γραπτές καταγγελίες συμπολιτών μας εις βάρος του τον εγκάλεσαν για πνευματικά παραπτώματα τα οποία βάσει τῶν Κανόνων της Εκκλησίας μας έπρεπε να ελεγχθούν. Ο εν λόγω κληρικός παραδέχτηκε την ενοχή του στον σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, αρνήθηκε όμως την πρότασή του για ειρηνική μετάβασή του στο Άγιον Όρος, προκειμένου να γαληνεύσουν οι συνειδήσεις και να διασωθεί το κλονισθέν κύρος του.
Βάσει του Ν. 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» ο ορισθείς ιερεύς-ανακριτής εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως, εξέδωκε πόρισμα και ο τότε κληρικός μας εκλήθη στις 26 Απριλίου ε.ε. στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως.
Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία το τοπικό Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνταν και αρμοδίως παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περαιτέρω.
Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης  τον κατέστησε «αργό από πάσης ιεροπραξίας» και του πρότεινε να εγκαταβιώσει στο ανδρικό μας Μοναστήρι στο Αετοχώρι.

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ...ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ( Ρε μάγκα ο Χριστός έτσι σου λέει να πράττεις; Ωραία..έχεις κάποιες μαλακισμένες ανέραστες κυράδες που καταγγέλουν τον παπά  σου... ότι δα είναι τρυφερός-γλυκύς μαζί τους... Αλλά δεν τις πήδηξε! Μέγας βάσανος για τα θηλικά..η περιφρόνηση  για πήδημα! ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ...ΤΟ ΑΡΝΗΤΉ ΤΟΥΣ! ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΥΤΟ και επιβεβαιωμένο επιστημονικά!

 Θου Κύριε! Ρε  ΑΝΘΙΜΕ, ξέρεις από γυναίκες; Και  χάφτεις τα όσα σου λένε τα μαλάκια αυτά; Ρε Άγιε Άνθιμε ...πιάσατε  τον παπά στα πράσα; Ρε κωλοσυνοδικοί  σε ποιά στοιχεία  δυνατά στηριχθήκατε  ώστε να καταδικάσετε  έναν κληρικό με βάση ισχυρισμούς κάποιων χαζοχαρούμενων γυναικών;  Επειδή δα το εισηγήθηκε ο δεσπότης συνάδελφός σας;  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ! ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
ΟΧΙ..και ω, άνοε  ΑΝΘΙΜΕ δρομολογείς τη διώξη του; Με τα διαπλεκόμενα εμετικά σου στο συνοδικό δικαστήριο; 
Κι έπειτα μιλάμε γιατί οι πιστοί... αναγουλιάζουν  με τα παπαδίστικά  σας!


Δεν υπάκουσε και μετά παρέλευση τεσσάρων μηνών η Μονή εξέδωκε απολυτήριό του.
Την 12η Νοεμβρίου 2013 συνεκλήθη στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα το Α’βάθμιο Δικαστήριο για κληρικούς και μοναχούς και εξέτασε τις κατηγορίες εναντίον του εν λόγω ιερομονάχου, που ήταν:
1. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».
2. «Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».
3. «Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και
4. «Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».
Το Α’βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον έκρινε «ένοχο για όλες τις κατηγορίες» και του επέβαλε τις εξής ποινές:
1. «7,5 χρόνια αργία από πάσης ιεροπραξίας»
2. «Έκπτωση από το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου» και
3. «Στέρηση της πνευματικής πατρότητος».
Αυτό σημαίνει ότι στερείται την ιερωσύνη του για 7,5 χρόνια, δεν έχει δικαίωμα να φορέσει πετραχήλι, να ιερουργήσει ή να εξομολογήσει και χάνει κάθε εκκλησιαστικό οφφίκιο.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ





“MHN ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ!”
ΔΗΛΩΣΕΙΣ του καταδικασθέντος ιερομονάχου
Ιωάννου Καρασακαλίδη εναντίον του Συνοδικού Δικαστηρίου
και του Μητροπολίτου κ. Άνθιμου!

Σε δηλώσεις του, μόλις αφίχθη στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ο καταδικασθείς ιερομόναχος Ιωάννης Καρασακαλίδης, έκανε τις εξής επιθέσεις ενάντια:
α) στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
β) στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, και
γ) στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Οι απομαγνητοφωνημένες (ψευδείς, εμπρηστικές, απειλητικές, διχαστικές) δηλώσεις του απομαγνητοσκοπημένου μηνύματος είναι αυτολεξεί οι κάτωθι:

α) "...κάποια πνευματικά μου παιδιά παρασύρθηκαν από το Μητροπολίτη, απειλούμενοι με υποσυνείδητο τρόπο..."
β) "...οδήγησε το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο σε μία ποινή παρουσία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, που δεν εξαιρέθηκε από εμάς, και ο οποίος υποστήριξε το πνευματικό του τέκνο."
γ) "...η απόφαση εφεσιβλήθη στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο-Εφέτειο, οπότε θεωρείται άκυρη και εγώ παραμένω ακέραιος."
δ) "Παρακαλώ να μην τον πιστέψετε." (τον Μητροπολίτη για την ανακοίνωση της απόφασης της Συνόδου)
ε) "Με εγκύκλιο δε που έχει ετοιμασθεί από χθες καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον του ποιμνίου του με το χειρότερο τρόπο, ως "λύκος βαρύς"".
στ) "Όλα αυτά όμως θα πληρωθούν σ' αυτόν τον κόσμο και σύντομα".
ζ) "...η αναλγησία και η σκληρότητα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως είναι χαρακτηριστική"
η) "Καλώ τα πρώην πνευματικά μου τέκνα που με κατήγγειλαν γενόμενα υποχείρια προς καθαίρεσή μου..."
θ) "Είμαι αναγκασμένος να αποκαλύψω ονόματα, πρόσωπα, πράγματα, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο"
ι) "...θα στηρίξω .... και την πνευματικότητα των πιστών ανθρώπων ως πραγματικός ποιμένας και κληρικός"
ια) "Καλώ επίσης τους ιερείς-αδελφούς να μην πιστέψουν (ενν. τον Μητροπολίτη), αλλά να αντιδράσουν, διότι όσο δεν αντιδρούν θα καρατομούνται ένας ένας με μεθοδικότητα όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα".
ιβ) "Βρισκόμαστε σε έσχατες εποχές...", "...οι προφητείες εκπληρώνονται..."
ιγ) "Εκκλησία είναι ένα σώμα και όλοι είμαστε ενωμένοι γύρω από τον πνευματικό μας πατέρα"
ιδ) "...ενώ η πρόταση του Μητροπολίτου ήταν προς καθαίρεση μου..."

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας στους Ναούς της πόλεως μοιράστηκαν από «πνευματικά παιδιά» του π. Ιωάννη Καρασακαλίδη φυλλάδια με περιεχόμενο εναντίον της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου και με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον του Μητροπολίτου μας. Σε μερικούς Ναούς μάλιστα τα εν λόγω «πνευματικά παιδιά» δημιούργησαν προβλήματα, παρακωλύοντας την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

8 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά,

    δεν τον έχει δει ποτέ κανείς τον Άνθιμο να πίνει νερό;
    Να τρώει παξιμάδι;
    Να δίνει χειραψία σε γυναίκα και ακόμη χειρότερα σε άνδρα;
    Να φτερνίζεται;
    Να ξύνεται;

    Πως τα ανέχεστε όλα αυτά και δεν του κάνετε μηνύσεις;
    Δεν σκανδαλίζεστε;

    Απορώ μαζί σας.

    Έτσι και κλάσει έχουμε για τρεις μέρες συσκότιση, αλλά από ότι φαίνεται ακόμη και αυτό σας αφήνει αδιάφορους.

    Ο Άνθιμος όμως μόλις διαπίστωσε τα <> του πατέρα Ιωάννη, ταράχτηκε και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον καταδίκασε για κάτι που μέχρι σήμερα δεν κατάλαβα τι ήταν το τόσο βαρύ που του βρήκε. Εναγκαλιασμούς και σαχλαμάρες. Εδώ δεν έπεισε τόσες χιλιάδες κόσμο, το συνοδικό πως το έπεισε; Δεν είναι να απορεί κανείς; Οι 11 δεν ντρέπονται για αυτό που κάνουν; Φόβο Θεού δεν έχουν; Θα κουβαλήσουν για όλη τους την ζωή αυτή την αμαρτία; Τι λόγο θα δώσουν στον Θεό; Θα εξομολογηθούν και θα περάσει έτσι χωρίς να ζητήσουν συγνώμη από τον ίδιο; Ή δεν πρόκειται να μετανοήσουν ποτέ; Ή κάτι τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω;
    Ας με συγχωρέσει ο Θεός αν κάνω κάτι λάθος αλά δεν μπορώ να καταλάβω πως καταδικάζεις κάποιον χωρίς να υπάρχει κάτι σοβαρό, πως δεν εξετάζεις αν είναι ψέματα και το κυριότερο αν υπάρχουν αποδείξεις.

    ΠΩΣ ;;;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;;;

    Αν κάποιος μπορεί να ρίξει φως σε αυτές τις ερωτήσεις τον παρακαλώ να το κάνει.

    ΣΟΙΛΕΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάμεσα από τα εισαγωγικά είχα γράψει θανάσιμα αμαρτήματα αλά δεν τo εμφάνισε.

    ΣΟΙΛΕΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΜΟΥ( ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΟΥ ), ΠΩΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ!!! ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους αμφιβάλουν ότι αναστέλλεται η εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης, τους προτείνω να ανατρέξουν στον νόμο 5383/1932 άρθρο 135 όπου θα δουν τα εξής:

    Άρθρον 135

    Η προς έφεσιν προθεσμία ως και η έφεσις αυτή αναστέλλουσι την εκτέλεσιν της καταδικαστικής αποφάσεως πλην της επιβαλλούσης αργίαν από πάσης ιεροπραξίας.

    Σας δίνω και το σχετικό link http://www.valsamon.com/index.php?id=2&subid=1315

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε τώρα σε αυτό το link:
    http://ekklisastikos-sinigoros.blogspot.gr/2008_06_01_archive.html?m=1
    με ποιο τρόπο παρανομούν ορισμένοι επίσκοποι και ταλαιπωρούν τους ιερείς τους.

    Είναι από τον Πρεσβ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΟΛΛΑ
    Θεολόγος – Εκκλ/κός Συνήγορος
    Εκπρόσωπος του ΑΣ. του Ι.Σ.Κ.Ε.
    Επί Νομο-Κανονικών Θεμάτων
    Περιοδικό Ενορία 12/03/2004
    Αριθμός Φύλλου 973

    ΣΟΙΛΕΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε σιγά σιγά να ενημερωνόμαστε και ν ανοίγουν τα μάτια μας και να μη λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο μυαλό ή ο,τι του δασκαλεύουν...Πολύ ωραία και ενημερωτικά επί της ουσίας τα άρθρα σου..Εύγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικα και δεν υπάρχει εκκλησιαστικό δίκαιο...αυτο το ανακαλύψαμε μολις....δυστυχώς πουθενά δίκιο σ´αυτή την πατρίδα. ΕΧΩ μια ερώτηση για τους άνδρες.σας παρακαλώ να μου απαντήσετε. Οταν αγκαλιαζετε, θωπευετε,και φιλάτε μια κοπέλα, ξεκαυλωνετε; Με συγχωρείτε για την έκφραση αλλα δεν καταλαβαίνω τον σκοπό της γεννετησίου ικανοποιήσεως με αυτόν τον τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή