Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

AΠΟΛΑΥΣΤΕ...ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΤΕΣ ...ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!..που μας δολεύουν όλους ...χρονίως!


 Αυτός είναι ο παπάς που ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΘΑΝΑΤΟ!.. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ!ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ!
 Έτσι επειδή του καύλωσε του Αρχιερέως ... εκπροσώπου  τάχα μου... Θεού-Χριστού! Λέγεται Ιωάννης Καρασακαλίδης! Ο βαρυποινίτης!..Δεν σκανδάλισε.. Αντίθετα χιλιάδες λαού της Αλεξανδρούπολης ίστανται στο πλευρό του!




Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ..ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΗ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΝ!-ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ; 


Ο Παπα-Κολλάς ξεμπροστιαζει
νομικά τον ΑΝΘΙΜΟ!

Οι απίστευτα αποκαλυπτικές παρανομίες του Επισκόπου Αλεξανδρούπολης κ. Ανθίμου, που τσουβάλιασε έναν κληρικό,χωρίς να ξέρουμε τον ουσιαστικό, βαθύτερο λόγο του Αρχικαρδινάλιου αυτού, 

ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ …Όπως κυρίως ..1) τις ανόθευτες –αυθόρμητες κρίσεις αναγνωστών μας και 2) το τι λέει ο Νόμος σύμφωνα με τον γνωστόν νομομαθή –θεολόγο πρεσβύτερο παπα-Κολλά! ..για τα ακατανόητα του θλιβερού πλέον, κατ΄εμάς …Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως!
Παρακαλούμε όσοι κάτι ξέρουν για τα καμώματα του Ανθίμου να μας τα στείλουν στο e-mail μας … pressliberty@gmail.com ..Οπως επίσης και τους fun –κυρίως κωλοσφουγκάριους γλύφτες που υμνολογούν τις ασχήμιες των παπάδων γενικώς… Να μας βρίζετε ναι… αλλά με ουσιαστικά επιχειρήματα. Θα σας ευγνωμονούμε, ειλικρινά.! Αγάπαμε το ίδιο με εσάς την Εκκλησία… Αλλά εσείς δεν ξέρετε τι πάει να πει…ΕΚΚΛΗΣΙΑ…Διαφορά ούγιας….ΕΜΕΙΣ τρέχουμε… για την αποκάθαρσή της από κοινούς τυχοδιώκτες…που συμπεριφέρονται ως ..Βυζαντινοί αυτοκράτορες…

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ σχολιασμούς των αναγνωστών μας …που κάνουν ρόμπα το Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και για να μάθετε τι τραβάνε οι απλοί ταπεινοί ιερείς από φεουδαρχικούς σατραπίσκους Βυζαντινο-δεσποτάδες... του "αποφασίζομεν και διατάσομεν"..




ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ…ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ Η ΜΗ.

Δείτε τους σχολιασμούς γι΄ αυτό το απίθανο πρωτοφανές γεγονός να θέλουν κάποιοι δεσποτάδες να εξοντωθεί ένας παπάς,χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο… Ευχαριστούμε τους σχολιαστές και για τη βοήθεια τους να συμβάλουν στη δημοσιογραφική έρευνα μας.ΙΔΟΥ:


  • Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2013 - 1:52 μ.μ.
    Ρε παιδιά,
    δεν τον έχει δει ποτέ κανείς τον Άνθιμο να πίνει νερό;
    Να τρώει παξιμάδι;
    Να δίνει χειραψία σε γυναίκα και ακόμη χειρότερα σε άνδρα;
    Να φτερνίζεται;
    Να ξύνεται;
    Πως τα ανέχεστε όλα αυτά και δεν του κάνετε μηνύσεις;
    Δεν σκανδαλίζεστε;
    Απορώ μαζί σας.
    Έτσι και κλάσει έχουμε για τρεις μέρες συσκότιση, αλλά από ότι φαίνεται ακόμη και αυτό σας αφήνει αδιάφορους.
    Ο Άνθιμος όμως μόλις διαπίστωσε τα <> του πατέρα Ιωάννη, ταράχτηκε και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον καταδίκασε για κάτι που μέχρι σήμερα δεν κατάλαβα τι ήταν το τόσο βαρύ που του βρήκε. Εναγκαλιασμούς και σαχλαμάρες. Εδώ δεν έπεισε τόσες χιλιάδες κόσμο, το συνοδικό πως το έπεισε; Δεν είναι να απορεί κανείς; Οι 11 δεν ντρέπονται για αυτό που κάνουν; Φόβο Θεού δεν έχουν; Θα κουβαλήσουν για όλη τους την ζωή αυτή την αμαρτία; Τι λόγο θα δώσουν στον Θεό; Θα εξομολογηθούν και θα περάσει έτσι χωρίς να ζητήσουν συγνώμη από τον ίδιο; Ή δεν πρόκειται να μετανοήσουν ποτέ; Ή κάτι τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω;
    Ας με συγχωρέσει ο Θεός αν κάνω κάτι λάθος αλά δεν μπορώ να καταλάβω πως καταδικάζεις κάποιον χωρίς να υπάρχει κάτι σοβαρό, πως δεν εξετάζεις αν είναι ψέματα και το κυριότερο αν υπάρχουν αποδείξεις.
    ΠΩΣ ;;;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;;;
    Αν κάποιος μπορεί να ρίξει φως σε αυτές τις ερωτήσεις τον παρακαλώ να το κάνει.
    ΣΟΙΛΕΤΣ
    ΑπάντησηΔιαγραφή

  • Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2013 - 1:57 μ.μ.
    Ανάμεσα από τα εισαγωγικά είχα γράψει θανάσιμα αμαρτήματα αλά δεν τo εμφάνισε.
    ΣΟΙΛΕΤΣ
    ΑπάντησηΔιαγραφή

  • Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2013 - 8:10 μ.μ.
    ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΜΟΥ( ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΟΥ ), ΠΩΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ!!! ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!
    ΑπάντησηΔιαγραφή

  • Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2013 - 9:34 π.μ.
    Για όσους αμφιβάλουν ότι αναστέλλεται η εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης, τους προτείνω να ανατρέξουν στον νόμο 5383/1932 άρθρο 135 όπου θα δουν τα εξής:
    Άρθρον 135
    Η προς έφεσιν προθεσμία ως και η έφεσις αυτή αναστέλλουσι την εκτέλεσιν της καταδικαστικής αποφάσεως πλην της επιβαλλούσης αργίαν από πάσης ιεροπραξίας.
    Σας δίνω και το σχετικό link http://www.valsamon.com/index.php?id=2&subid=1315

    1. Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2013 - 9:35 π.μ.
      ΣΟΙΛΕΤΣ

  • Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2013 - 11:14 π.μ.
    Διαβάστε τώρα σε αυτό το link:
    http://ekklisastikos-sinigoros.blogspot.gr/2008_06_01_archive.html?m=1με ποιο τρόπο παρανομούν ορισμένοι επίσκοποι και ταλαιπωρούν τους ιερείς τους.
    Είναι από τον Πρεσβ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΟΛΛΑ
    Θεολόγος – Εκκλ/κός Συνήγορος
    Εκπρόσωπος του ΑΣ. του Ι.Σ.Κ.Ε.
    Επί Νομο-Κανονικών Θεμάτων
    Περιοδικό Ενορία 12/03/2004
    Αριθμός Φύλλου 973
    ΣΟΙΛΕΤΣ

  • Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2013 - 11:40 π.μ.
    Αντε σιγά σιγά να ενημερωνόμαστε και ν ανοίγουν τα μάτια μας και να μη λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο μυαλό ή ο,τι του δασκαλεύουν...Πολύ ωραία και ενημερωτικά επί της ουσίας τα άρθρα σου..Εύγε!!!!

  • Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2013 - 1:07 μ.μ.
    Φυσικά και δεν υπάρχει εκκλησιαστικό δίκαιο...αυτο το ανακαλύψαμε μολις....δυστυχώς πουθενά δίκιο σ´αυτή την πατρίδα. ΕΧΩ μια ερώτηση για τους άνδρες.σας παρακαλώ να μου απαντήσετε. Οταν αγκαλιαζετε, θωπευετε,και φιλάτε μια κοπέλα, ξεκαυλωνετε; Με συγχωρείτε για την έκφραση αλλα δεν καταλαβαίνω τον σκοπό της γεννετησίου ικανοποιήσεως με αυτόν τον τρόπο.

  • ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΑΧΤΥΠΗΤΟΙ... ΤΟ ΛΕΝΕ: Ο παπαδάκος καταδικάστηκε ..διότι λέει είχε..σκοπό να πηδήξει... Ρε στουρνάρια του συνοδικού διακστηρίου... Δεν καταδικάζεται ΚΑΝΕΙΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ!...Το τι κουβαλάει μέσα στο μυαλό του! Το άγιον πνεύμα που πουλάτε σαν λαχανίδες στα Λαχανοπωλεία, δεν σας το έχει πει αυτό;

    Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΞΕΤΑΣΤΗ ΛΟΓΙΟΛΑ… ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ!


    Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ..
    Ο ΑΝΘΙΜΟΣ..
    ΤΣΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ
    ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

    “ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ”… ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ..( και όλων των δεσποτάδων) που διοικούν αναιδώς την Εκκλησία ως απόλυτοι Φεουδάρχες-Δεσπότες! 

  • Τα κονομάνε- ταϊζονται σταθερά από τον οβολό του μαλάκα πιστού!..Τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων ευγενών –αγαθών πιστών! Υποσχόμενοι την μεταθανάτιον…βασιλεία των ουρανών!… Για ποιούς ουρανούς ευαγγελίζονται… όταν αυτοί οι ουρανοί είναι ανύπαρκτοι (!) που με τη σύγχρονη τεχνολογία .. έχουν καταπηδηχτεί με τα υπεριπτάμενα διαστημόπλοια;
    Αυτά τα .. “γιουσουφάκια” ( η αυλή δηλαδή του ΟΠΟΙΟΥ Επισκόπου, που κουβαλάει από το ευκλεές χωριάτικο σόϊ του, ξαδέρφια, ανεψούδια, ανεψιές  κ.λ.π. που τα βαφτίζει δε και “πνευματικά” του τέκνα, Χώρια που ενίοτε τους κάνει παπάδες , Αρχιμανδρίτες κ.λ.π..για να παίρνουν μισθό από το κράτος,) αυτά τα απίθανα ανθρωπάκια πέριξ του ΔΕΣΠΟΤΗ… κάνουν και τον δικαστή.!!! Χριστός και Κύριε… Οι τίποτε, οι ανύπαρκτοι… ΔΙΚΑΖΟΥΝ! Κρίνουν τα έργα ιερέων που δεν γουστάρει ο επίσκοπος και επιδιώκει τον αφανισμό τους! 

  • Τέτοιος ο αγγελικός κόσμος εντός της Εκκλησίας!.. ( ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΘΕΙ..Ο (Η) ΚΟΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Είναι ΤΑΜΑ ΜΑΣ! 
  • ΤΑΜΑ της ΜΟΝΙSDADADIAS-NEWS) !
  • Ως γνωστόν η ιστοσελίδα αυτή δεν είναι σαν τις άλλες ...εκκλησιαστικές που είναι μεταφορείς Δελτίων Τύπου των Μητροπόλεων... βασικά χαϊδευτικές της μούρης των Επισκόπων... έτσι; Εμείς είμαστε από άλλο δημοσιογραφικό χωριό, από τη Δαδιά ...δηλαδή κρατάμε άλλες Δάδες!Δεν κανακεύουμε ... και κρατάμε φραγγέλιο! Κατανοητόν;

  • Κάπως, με τέτοιο σύστημα εκδιώχθηκε και ο παπαδάκος της Αλεξανδρούπολης , χάριτι των ανθρωποφάγων ιεροξεταστών του θλιβερού παντάπασι Συνοδικού Δικαστηρίου.Τύφλα νάχει ο Λογιόλα, μπροστά στα υποκείμενα αυτά που ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ από το πόπολο και Άγιοι του ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!

  • Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΈΒΑΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!

  • Μωρέ Αγιε… ΑΝΘΙΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αυτά δίδαξες στον Άνθιμο Αλεξανδρούπολης, που είναι “πνευματικό” παιδί σου; Με ποιά στοιχεία ..καταδίκασες έναν παπά; Με ποιά αποδεικτικά στοιχεία; Καλά τέτοια πνευματικότητα εκπέμπεις και στα μαθητούδια σου όπως ο τζερτζελές .. επίσκοπος σου…Αλεξανδρούπολης; Ψάχνουμε να βρούμε …πνεύμα και δεν το βρίσκουμε! ΡΕ ΑΓΙΟΤΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ , ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…μπας και κάνουμε λάθος;
  • **Γιατί αυτά τα γυναικάκια ( του κλίματος του Επισκόπου Αλεξανδρούπολης) δεν κατάγγειλαν τον παπά στα σοβαρά δικαστήρια της πολιτείας; Κι όχι σαν τα καραγκιόζικα εκκλησιαστικά σας; 

  •  ΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ..Μονσενιερ…ΑΝΘΙΜΟΥ!
  • **Γιατί δεν φώναξαν την αστυνομία; ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ ..ΑΝΘΙΜΕ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ..που φλεγόσουν να τη χουφτώσεις .. Κι αφού τη χούφτωσες, τη μανδαμ Σαλονίκη, τσούπ προώθησες και το δικό σου παιδί στο θρόνο της Αλεξανδρούπολης…εντίμως και ορθοδόξως και εν αγίω πνεύματι. ! 
  • ΑΦΕΡΙΜ άξιος μισθός σου… Πανάγιε! 
  • Να σας χαίρεται ο επουράνιος Θεός …που “εκπροσωπείτε”… Καλά όλους εσάς σε αγγελία σας βρήκε;

    • ΤΟ ΘΕΜΑ της πρωτοφανούς καταδίκης ενός κληρικού με ποινή ασύλληπτης αγριότητας, οφείλει να αφυπνίσει τους πάντες. Ποιο είναι αυτό το συνοδικό δικαστήριο που έχαψε κατά κεραία την εισήγηση του Δεσπότη Αλεξανδρούπολης; Ο πανάθλιος Λογιόλα και ιερά εξέταση ζουν μέσα στην ορθόδοξη Εκκλησία; Παραζούν κι ασχημονούν!

  • **Ατελεύτητες οι παρανομίες του Άνθιμου προκειμένου να εξοντώσει τον παπά μιας ενορίας, του Αγ. Νεκταρίου, αν δεν κάνουμε λάθος, που θεωρεί βεβαίως τσιφλίκι του ο Καρδινάλιος του Μεσαίωνα …μονσενιέρ Άνθιμος.
  • Το είπαμε και το ξαναλέμε: δεν ξέρουμε ούτε τον δια βίου καταδικασθέντα παπά.. ούτε το… πνευματικό (πνευματικότητα να σου πετύχει) τέκνο του Άνθιμου της Σαλονίκης , Άνθιμο Αλεξανδρούπολης!
  • Δεν είναι ενδοοικογενειακό το θέμα. ..που λύεται με συνοπτικές διαδικασίες ιεράς εξέτασης.Αν ο παπάς είναι λερός, να κρεμαστεί! Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία σοβαρά.. Μόνον κάποιοι ισχυρισμοί, διαδόσεις προερχόμενοι από τα “γιουσουφακια” του Μεγαλοδεσπότη!

  • Υπενθυμίζεται ότι οι παπάδες είναι δημόσια πρόσωπα τα οποία εκτίθενται στη δημόσια κριτική και παρατηρητικότητα. Η κάθε τους κίνηση σχολιάζεται ευμενώς ή δυσμενώς από το ποίμνιο!
  • Από που μωρέ ασεβέστατοι προκύπτει ότι ο εν λόγω παπα-Γιάννης σκανδάλισε την Αλεξανδρούπολη; Ποια στοιχεία υπάρχουν; Αντίθετα υπάρχει καταγεγραμμένη οργή του κόσμου για τη διώξη του από τον Άνθιμο.

  • Η ιστοσελίδα αυτή, που παρακολουθεί το θέμα από την αρχή του…εξεπλάγη από τον βομβαρδιμό μας με μηνύματα υπέρ του ιερέως και κατά του Ανθίμου…Ξύσαμε την κεφαλή και το γράψαμε: “Πονηρώς ο παπάς… βάζει τους δικούς του να στέλνουν μηνύματα υπεράσπισης..του” Γνωστά τα παπαδίστικα αυτά … Αμ δεν είναι έτσι… Φάνηκε ότι ο πονηρούλης της παρέας ήταν ο Δεσπότης… που είχε μεθοδεύσει τη δίωξη του εν λόγω ιερέως κι όλο τον καιρό, ο  Δεσπότης, κάνοντας την πάπια… έλεγε “υποκριτικά, πως δεν μπορεί να πει τίποτε…διότι η περίπτωση είναι στην ανάκριση…”
  • Ποια ανάκριση μωρέ ψευδολόγε Καρδινάλιε; Οι δήθεν ανακριτές, ήσουν ΕΣΥ και τα γιουσουφάκια σου! Ναί ή Όχι; Άλλωστε η απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου… υιοθέτησε τις δικές σου εισηγήσεις..κατά γράμμα!..Προς αγαλλίαση των Ουρανών...

  •  Και γιατί όχι; Να σου χαλάσει το χατίρι…Θεομπαίχτη; Κώλος και βρακί δεν είστε μεταξύ σας ΟΛΟΙ οι Δεσποτάδες; Και φασιστικά κάνετε ότι σας κατέβει; Ναι ή Όχι μωρέ; .. Πριν αρχίσουμε να κατεβάζουμε τα καντήλια…
  • Ψηφίσανε οι ανεκδιήγητοι του συνοδικού δικαστηρίου τον θάνατο και επαγγελματικό και βιολογικό του παπά ! Ο παπάς νομικά ΠΟΙΝΙΚΑ εμφανίζεται να  είναι άσπιλος! Τσακίστε  τον με ντοκουμέντα ισχυρά. Θα σας συνδράμουμε ,Ωρέ Δεσποταδες της πλάκας!! Αλλιώτικα θα σας πάρει ο διάολος.

  • Η ιστοσελίδα αυτή MONIDADIAS-NEWS, δεν υπάρχει τυχαία.Ξέρει τι λέει και πως τα λέει.Αγωνίζεται για να αποτινάξει από τους κόλπους της εκκλησίας όλες τις ασχήμιες, τα γκρίζα και τις αράχνες  του δεσποτικού φεουδαρχισμού που διέπουν τη λειτουργία της …μέσω Ιεραρχών!

  • Μα είστε ΟΛΟΙ σας σχεδόν,τόσο ΑΝΕΚΔΟΤΑ ;Οι εκπρόσωποι του Θεού της αγάπης είναι τόσο χυδαία διαολεμένοι; Κι ενώ ο μοναχισμός κι ο Χριστός διακηρύσσουν, την ακτημοσύνη, πως δα συμβαίνει η πλειοψηφία των δεσποτάδων να είναι πάμπλουτοι; 

  • Τέλος πάντων…έχουμε μεγάλη διαδρομή…ες …ΑΥΡΙΟΝ τα σπουδαιότερα! Δείτε τώρα, έχει ζουμί το πράμα με τους Καρδινάλιους μας :


  • Ο καλός λευίτης παπά-Κολλάς, νομομαθής και θεολόγος επί χρόνια αγωνίζεται για ύψιστες αλήθειες. Αλλά μη ακουόμενος από φεουδαρχικό system –δυστυχώς – και της Ελλαδικής Εκκλησίας!



  • ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΙ ΕΛΑΦΡΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ…..


  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ …ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!!!.. ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΤΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ –ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ! 

  • Ο Παπα-Κολλάς ξεμπροστιαζει
    νομικά τον ΑΝΘΙΜΟ!
     ΓΡΑΦΕΙ:                                                         
  • “Ο Επίσκοπος έχει και διοικητικά και δικαστικά δικαιώματα χωρίς την συνηθισμένη Νομο-Κανονική δικαστική διαδικασία. Ο Νόμος ν.5383/32 «περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», του δίνει το δικαίωμα να ασκήσει και αυτά τα διοικητικά δικαστικά του δικαιώματα επί ελαφρών παραπτωμάτων των Ιερέων της Επισκοπής του, όμως, ύστερα από διαλογική διαδικασία με το παρεκτραπέντα Ιερωμένο. Ποία όμως είναι αυτά τα όρια που του παρέχει ο Νόμος, και εντός των οποίων οφείλει να περιοριστεί ο «κατά την κρίση του» δικαστής Επίσκοπος;
    Πράγματι επί ελαφρών παραπτωμάτων που δεν επάγονται Κανονική ποινή ο Επίσκοπος δύναται να επιβάλλει αργία ή και ν’ αφαιρέσει το οφφίκιο από τον παρεκτραπέντα ιερέα, αλλά ύστερα από προφορική ή έγγραφη αιτιολογία του. Συγκεκριμένα ορίζεται: «Επί ελαφρών παραπτωμάτων ο Αρχιερεύς μετά προφορικήν, ή έγγραφον απολογίαν επιβάλη, εις τον παρεκτραπέντα, αργίαν μέχρι 30 ημερών μετά ή άνευ εκπτώσεως από του εκκλησιαστικού οφφικίου, αν δε το παράπτωμα προξενήσει σκάνδαλον ο Μητροπολίτης δύναται να επιβάλη αργίαν μέχρις 6 μη¬νών» (ν.5383/32, αρθρ. 11 παρ. 3, πρβλ, και άρθρα 100 & 116).
    Όμως, πολλές φορές το δικαίωμα αυτό ο Επίσκοπος το παραβιάζει ανάλογα με τις διαθέσεις του απέναντι στο κατηγορούμενο Ιερέα του, και του επιβάλλει αργία χωρίς τη διαδικασία του διαλόγου μ’ αποτέλεσμα να παραβιάζει, κατάφορα, πέραν του ισχύοντος Νόμου, και τις λίαν ρητές και κατηγορηματικές διατάξεις του ΙΒ΄ Κανόνα της Συνόδου Καρθαγένης, ο οποίος απαιτεί ο κατηγορούμενος Ιερωμένος υποχρεωτικά «ν’ ακουστεί» δηλαδή, να δικαστεί πριν του επιβληθεί η οποιαδήποτε ποινή.Ο Επίσκοπος ακόμη, εκμεταλλευόμενος τα δικαιώματα που του παρέχει ο Νόμος, αυθαιρετεί, παρερμηνεύοντας ηθελημένα τις διατάξεις του αρθρ. 102 του ν.5383/32 μ’ αποτέλεσμα να κατορθώνει όλως παράνομα και αντικανονικά, την παράταση της αργίας στον Ιερέα του και πέραν της δικαιοδοσίας του, επί ολόκληρον έτος και πλέον πολλές φορές. Το άρθρο 102 ορίζει ότι: «Επί παραπτωμάτων προβλεπομένων και υπό του κοινού Ποινικού Δικαίου, δι’ ά διετάχθη υπό της κοινής Δικαστικής Αρχής η προφυλάκισις του Ιερωμένου, ο αρμόδιος Μητροπολίτης δύ¬ναται να απαγόρευση προσωρινώς μέχρι της εκδόσεως της αποφάσεως του Εκ¬κλησιαστικού δικαστηρίου πάσαν ιεροπραξίαν».
    Δηλαδή, μόνον κάτω απ’ αυτές τις Ποινικές προϋποθέσεις δικαιούται ο Μητροπολίτης να εξαντλήσει τη δικαιοδοσία του των έξι (6) μηνών αργίας, όπερ σημαίνει ότι οφείλει εντός των έξι μηνών να συγκαλέσει το υπ’ αυτόν Εκκλησιαστικό Δικαστήριον, και να εκδόσει την απόφασή του για τον κατηγορούμενο Ιερέα του. Γιατί όταν ο Νόμος ορίζει «μέχρι της εκδόσεως της αποφάσεως του εκκλησιαστικού δικαστηρίου», ο νομοθέτης εννοεί το δικαστήριο που εξουσιάζει ο Επίσκοπος, δηλαδή το Επισκοπικό. Η αλήθεια αυτή του Νομοθέτη διαστρέφεται και έτσι ο Επίσκοπος επιτυγχάνει να ταλαιπωρεί τον Ιερέα του υπονοώντας «ως εκκλησιαστικόν δικαστήριον» την τελεσίδικον απόφαση του αρμόδιου Συνοδικού Δικαστηρίου. Με το τρόπον αυτόν ετσιθελικά και ασύστολα ο Επίσκοπος υπερβαίνει τις αρμο¬διότητές του, και δυστυχώς, την οφθαλμοφανή αυτή ΝομοΚανονική παρανομία του Επισκόπου την αποδέχεται, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίον σημειωτέον, «δικάζει εις πρώτον βαθμόν» και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο εκμαυλισμός του ΝομοΚανονικού Δικαίου, πρόκειται, δηλαδή, για ένα «τραγελαφι¬κό ΝομοΚανονικό αλαλούμ». Με την ηθελημένη αυτή παρερμηνεία του ο Επίσκοπος, και με τις ευλογίες πλέον και της Ιεράς Συνόδου, το ΝομοΚανονικό Δίκαιον γίνεται λάστιχο, για να επιτυγχάνει το στόχο του, που δεν είναι άλλος παρά η ταλαιπωρία του απροστάτευτου και δύστυχου Ιερέα και της οικογενείας του.
    Δυστυχώς, είναι λυπηρόν, ότι από τη στιγμή που θα τύχει να εκλεγεί κάποιος Επίσκοπος, ένα στόχον έχει κατά νουν, τους ανυπεράσπιστους Ιερείς του, που με την αμέριστη βέβαια βοήθεια του εκλεγμένου, από τον ίδιον περιβάλλοντός του, αυτά τα άγαμα, έγγαμα και λαϊκά «γιουσουφάκια του», που με την ανοχή του επιδεικνύουν περισσή υπεροψία, αλαζονεία και ασέβειαν, αν όχι και εχθρική πολλές φορές συμπεριφορά προς το Ιερατείο της Επισκοπής, γι’ αυτό και είναι απαραίτη¬το το Ιερατικό προσωπικό των Γραφείων των Μητροπόλεων να εκλέγεται, ανά τριετίαν, από το έγγαμο Ιερατείο της Ιεράς Μητροπόλεως, και όχι από τον Επίσκοπον.Λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, ο Επίσκοπος εκείνος, που πριν εξαντλήσει τα διοικητικά δικαστικά του δικαιώματα, που του παρέχει το εκκλησιαστικό Δίκαιον, δεν εφαρμόσει πιστά τις ρητές και κατηγορηματικές διατάξεις του ΝομοΚανονικού Δικαίου και προβαίνει «εις Επισκοπικές αηδίες»? (Καν. 5ος Α΄ Οικ. Συνόδου), παρανομεί ασύστολα και αδικεί κατάφορα και ηθελημένα τους Ιερείς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας. Ο Επίσκοπος, ΝομοΚανονικά, δεν έχει το δικαίωμα, να επιβάλλει αργία πέραν των έξι (6) μηνών. Επομένως μετά τη παρέλευ¬ση των έξι μηνών ο καταδικασθείς σε αργία Ιερέας αναλαμβάνει «αυτοδικαίως» τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, αν δεν έχει εκδικασθεί ακόμη η υπόθεσή του (ν.5383/32, αρθρ. 135).
    Είναι γνωστόν Εκκλησιολογικά και δεν πρέπει ποτέ να το παραβλέπει ο Μητροπολίτης, ότι: «Ο Επίσκοπος εκείνος που θα επιχείρηση οιαδήποτε αυθαιρεσίαν επί του Πρεσβυτέρου σημαίνει, ότι ο επίσκοπος αυτός εκπίπτει της αποστολής του» (Μέγας Φαράντος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Παραδόσεις Δογματικής και Εκκλησιολογίας).

  • Πρεσβ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ
    Θεολόγος – Εκκλ/κός Συνήγορος
    Εκπρόσωπος του ΑΣ. του Ι.Σ.Κ.Ε.
    Επί Νομο-Κανονικών Θεμάτων

  • Ο ΠΑΠΑ-ΚΟΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΜΑΣ & ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΜΑΣ!

  • Απολαύστε τα σημαντικα νομικά επιχειρήματα 
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΑΝΑΚΟΠΗ – ΕΞΑΙΡΕΣΗ

  • «Δικαιοσύνην μάθετε, οι ενοικούντες επί της γης», (Ησ. 26, 9).
    Οι διατάξεις του ισχύοντος ν.5383/1932 «περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», προβλέπει ότι, όταν ο κατηγορούμενος Ιερωμένος, καλούμενος νο­μίμως, δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο, ή εμφανιζόμενος αποχωρήσει δικάζεται «ερήμην» (αρθρ. 125, πρβλ. Καν. 84 των Αγ. Αποστόλων).
    Επί της «ερήμην» απόφασης ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να την ανακόψει ενώπιον του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση για δύο μόνο λόγους: α) Αν δεν εκλητεύθη νόμι­μα, και β) Εάν εκωλήθη να εμφανιστεί από ανωτέρα βία ή άλλης ανυπέρβλητης αιτίας (αρθρ. 126). Κατά την εκδίκαση της ανακοπής ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα, να ζητήσει την εξαί­ρεση των μελών που μετείχαν στην συγκρότηση του δικαστηρίου που εξέδωσε την «ερήμην» απόφαση που σημαίνει ότι, η ανακοπή εξετάζεται και εκτιμάται από το δικαστήριο που εξέ­δωσε την «ερήμην» απόφαση, αλλά με άλλη βεβαίως σύνθεση.
    Επ’ αυτού οι διατάξεις του ισχύοντος ν.5383/΄32 είναι λίαν σαφείς και κατηγορηματικές: «Εν περιπτώσει νομίμου απο­κλεισμού, εξαιρέσεως ή ετέρου νομίμου κωλύματος των μελών εκατέρου των κατά το προηγούμενον άρθρον Συνοδικών Δικαστηρίων, (Πρωτοβαθμίου & Δευτεροβαθμίου), προσκαλούνται υπό του προέδρου της Ι. Συνόδου δι’ αντικατάστασιν εκ των μη Συνοδικών κατά τα πρεσβεία της χειροτονίας εξ ημισείας εκ των της Παλαιάς Ελλάδος και των Νέων Χωρών» [αρθρ. 15 παρ. 1 και 2 του ν.5383/32 πρβλ, αρθρ. 33, 34, 35, 36 & 42 του ν.5383/32.
    Σε πρόσφατον Πρωτοβάθμιο Συνοδικό δικαστήριο συνέβει το εξής ακατανόητο, και απί­στευτο. Υπεβλήθησαν από την υπεράσπιση νόμιμες Ενστάσεις κατά της σύνθεσης του δικα­στηρίου, και αίτηση εξαιρέσεως των μελών του δικαστηρίου που εξέδωκε την «ερήμην» από­φαση και ζήτησε, νέα σύνθεση του δικαστηρίου, όπως η ισχύουσα εκκλησιαστική δικαιοσύνη ορίζει ρητώς, για να κρίνει τις ενστάσεις, την αίτηση εξαιρέσεως των μελών, και τους λόγους της ανακοπής.
    Το δικαστήριο, με περισσή αδιαφορία έναντι της ισχύουσας νομοθεσίας αγνό­ησε εντελώς το εκκλησιαστικό Δίκαιο, και κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε τις σε βάρος του ενστάσεις!, την αίτηση εξαίρεσης των μελών του!, και τους λόγους της ανακοπής, που σημειωτέον είχε ήδη απορρίψει, με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου που είχε εκδόσει την «ερήμην» απόφαση του, οπότε και αποφάσισε «κατά το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» την απόρριψη τους!!
    Μάλιστα έκρινε και τους λόγους της επίσημης βεβαίωσης του θεράποντος καρδιολόγου γιατρού που έκανε την εγχείρηση ότι, «δεν επιτρέπει στον κα­τηγορούμενο Ιερωμένο να υποστεί οποιαδήποτε σωματική ή πνευματική ταλαιπωρία», και τους κατέκρινε αποφαινόμενο, ότι «οι λόγοι που επικαλείται ο θεράπων ιατρός, δεν είναι ικα­νοί να εμποδίσουν τον κατηγορούμενο να παραστεί στο δικαστήριο!».
    Και εδώ αποκαλύπτε­ται η αποκορύφωση, της ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και αδιαφορίας των εκκλησιαστικών δικα­στών έναντι της απονομής της δικαιοσύνης και ισχύει το του Ι. Χρυσοστόμου «ουδέ Σαυρομάται δικάζουσιν ούτως».
    Οι παράνομες αυτές συμπεριφορές των εκκλησιαστικών δικαστών, έναντι του ισχύοντος εκκλησιαστικού και Κανονικού δικαίου εμφανίζουν σημάδια σήψης, διακωμώδησης, εκμαυλι­σμού, διάβρωσης, και ευτελισμού της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης και τάξεως της Ορθοδό­ξου Εκκλησίας.
    Σημάδια που απαιτούν, το συντομότερο δυνατό, την έκδοση νέου σύγχρονου εκκλησιαστικού Νόμου περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, αναλόγου προς την καθήμενη δικαιοσύνη, επειδή η ισχύουσα όχι μόνο είναι διαβρωμένη επικίνδυνα, αλλά και προσβάλλει βάναυσα την Εκκλησία του θεού η οποία δεν είναι Εκκλησία, ακαταστασίας, ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, αλλά «Τάξεως και Ειρήνης».

  • Πρεσβ/ρος ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ
    Θεολόγος – Εκκλ/κός Συνήγορος
    γ.γ. του Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε. & Εκπρόσωπος
    Επί Νομό-Κανονικών Θεμάτων 
  • 15 σχόλια:

    1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΥΧΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΟΣΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σας ευχαριστούμε ευγενικέ μας αναγνώστη.Τιμούμε τη άποψή σας... Πλην όμως εμείς έχουμε μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων... Μέχρι τώρα , όπως μάλλον γνωρίζετε, επί αιώνες κάποιοι, όχι όλοι ασφαλώς, ασεβούν προκλητικά προς το ποίμνιιο τους ...Η ευγένεια που συστήνετε, σας διαβεβαιούμε ότι δεν φτούρησε ... Αλήθεια, ή "σκληρότητα" της γραφής μας σας ενοχλεί κι όχι οι κατάπτυστες πράξεις ιεραρχών; Λυπούμαστε ευγενικέ μας φίλε, που δεν θέλετε να βλέπετε τις αλήθειες , επειδή τις διατυπώνουμε σκληρά,..... Χάνετε την ουσία της ζωής! Αν νομίζετε, επειδή είστε καλής πρόθεσης -φαίνεται αυτό- γράψτε μας... αντικρούοντας ..το δήθεν υβραιολόγιό μας... Σας ευχαριστούμε έτσι κι αλλιώς!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΞΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ, ΜΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ ,ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΕΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΣ ΠΟΥΜΕ -ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΩ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ,Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΑΝΟ ΜΟΥ Η ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕ Η ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΩΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΧΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΟΝΕΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΡΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΠΕΙΘΩ ΜΟΥ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ, ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, -ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΑ - ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΓΑΠΗ, ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΤΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Ναι, ΣΦΑΞΤΕ τους, αλλά με το βαμβάκι... Αν μη τι άλλο και οι βρισιές αμαρτίες είναι. Ενώ θέλεις να αποκαλύψεις την αλήθεια, χυδαιολογείς και γκριζάρεις το αποτέλεσμα. Σαν την αγελάδα που γεμίζει τον κουβά με φρέσκο γάλα και μετά τον κλωτσά και πάει όλο στράφι. Μην παρεξηγείς την ''ένσταση'' μου. Με άνεση και χαρά διάβασα την τοποθέτησή σου αδερφέ Αντώνη. Εν κατακλείδι, το να τους βρίζεις σε μειώνει και σε επιβαρύνει μα ακόμη και έτσι να συνεχίσεις εμείς και πάλι θα σε διαβάζουμε περιμένοντας μεγάλες αποκαλύψεις.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. ΟΣΟ ΜΕ ΑΠΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΠΩΘΕΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ . ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΕΤΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ Η ΘΕΡΜΗ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΖΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΛΙΝΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗΣ, ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. οι ανθρωποι αρεσκονται να τρωγουν τις σαρκες των αλλων για να ξεχνουν προφανως τα δικα τους αντι να κοιταζουν το χαλι τους ο καθενας βλεπετε τι γινεται στα καναλια ολοι γινομαστε κριτες και δημιοι ελαχιστοι ακολουθουν τον αλλο δρομο αυτοι οι ελαχιστοι ειναι το φως

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. διαβασα πριν λιγο καιρο στο υπεροχο νεκρος μπλογκσποτ ενα συγχρονο θαυμα με μια τσιγγανα προσφατα στη ρουμανια που ηταν φυλακισμενη και καποια στιγμη συγκινηθηκε η ψυχη της και θελησε να εξομολογηθει στον ιερεα που πηγαινε κι οταν ειπε τα αμαρτηματα της ο ιερεας λυγισε και φρικαρε γιατι λεει ουτε σε πεντακοσια χρονια κανονα δεν θα μπορουσε να της δωσει κοινωνια κι ομως το πηρε επανω του παρακαλεσε τον Χριστο και της επετρεψε να κοινωνησει την ιδια μερα η τσιγγανα γεματη θεια χαρη να αστραφτει ολοκληρη τους αποχαιρετησε μετα την κοινωνια και πεθανε μεσα στο φως ποιοι ειμαστε ολοι εμεις να κρινουμε τον αδελφο μας? τοκανε ο Χριστος με τα ουαι εμεις καναμε τον εαυτο μας ισο κι ομοιο με τον Θεο και παιρνουμε τετοια δικαιωματα? παντα συνεβαιναν και θα συμβαινουν ολα αυτα γιατι αυτος ο κοσμος δεν ειναι παρα εξορια κι οταν παλευεις να ζεις εν Χριστω ο αρχοντας του κοσμου τουτου ο διαβολος θυμωνει χρησιμοποιει ανθρωπους πατωντας πανω στα παθη τους.ακομα και ετσι αμα θελει ο Θεος τους κανει αγιους αυτους τους ανθρωπους μην το ξεχνατε ποτε αυτο η καινη διαθηκη ειναι γεματη απο παραδειγματα ο αποστολος παυλος ο ληστης κλπ, σε καθε ανθρωπινο προσωπο να βλεπουμε και να ελπιζουμε οτι μπορει να μεταμορφωθει σε εναν μετανιωμενο ανθρωπο σε εναν μεγαλο αγιο και να προσευχομαστε γι αυτο ειναι ενα χατιρι που ποτε ο Χριστος δεν το χαλαει πιστεψτε με...σοκαριστηκα που ειδα στο γιου τιουμπ την μεταστροφη ενος μαγου ελληνα ενος σατανιστη και σεις καθεστε και βριζετε εναν ιεραρχη και χαιρονται οι εχθροι μας και τριβουν τα χερια τους

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. αμα εμπαινε κανεις μεσα στην οικογενεια σας και σας ηλεγχε θα σας αρεσε? η εκκλησια λυνει τις διαφορες της οπως εμεις στο σπιτι μας ο καθενας χωριστα, ναι υπαρχει ποιμνιο θυμωνουμε να βλεπουμε πραγματα που δεν μας αρεσουν ομως η εκκλησια λειτουργει η θεια κοινωνια υπαρχει οι ιερεις οι σωστοι υπαρχουν τα μοναστηρια μας ολα...παντα οσοι εργαζονται τον λογο του Θεου θα κυνηγιουνται και θα αδικουνται και θα συκοφαντουνται ειναι γνωστο αυτο και ειναι ο δρομος κι ο σταυρος, παταχθηκε ο ποιμενας σκορπισαν τα προβατα συμβαινει παντα αυτο θα αντεξει οποιος ειναι δυνατος στην πιστη καλο κουραγιο ολοι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Ο Ανθιμος εχει πολλούς εχθρούς. Εχει αδικήσει κόσμο και κοσμάκη.δεν μπορεί να περιμένετε να μην τον βρίσουν κάποτε φανερά,όταν ο ίδιος καταριεται ενώπιον πολλών μέσα και έξω απο την εκκλησία του Χριστού μας.ο κόμπος έφτασε στο χτένι.φωνη λαού,οργή Θεού.να φύγεις

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. προσωπικα δεν με σκανδαλιζουν τα της εκκλησιας εγω παω για τον Χριστο, οσο αμαρτωλος και να ειναι ενας ιερεας την ωρα της τελεσης του μυστηριου γινεται αγιος προκειμενου να κανει το μυστηριο, το τι γινεται μετα ο θεος κι η ψυχη τους να λυνουν τις διαφορες τους ηρεμα με πνευμα θεου μεταξυ τους ειναι το τελειο αλλα κι αυτοι ανθρωποι ειναι μην το ξεχναμε αγωνα κανουν και λαθη θα κανουν και πτωσεις θα εχουν υπαρχει ανθρωπος τελειος? αγαπη να εχουμε και μακροθυμια, την μια στιγμη εισαι σωστος και καλος ποιμενας και την αλλη βαζει ο διαβολος και τρως μια τουμπα και σπας και λιγο τα μουτρα για να συνελθεις και να γινεις καλυτερος, οσο καλη κι αν ειναι η εικονα μας μεσα σιγοκαιουν παθη που ουτε εμεις οι ιδιοι μπορουμε να αντιληφθουμε κι οσο κακη ειναι η εικονα καποιου μπορει να κρυβει μια μεγαλη καρδια που να μην την γνωρισουν ολοι αλλωστε ποτε ετσι ειμαστε εμεις οι ανθρωποι και ποτε αλλιως θνητοι χωμα γη και σποδος μπορει να σαγαπαν 5 φιλοι και 1 ναχει μισος εναντιον σου οσο καλα κι αν του φερθηκες κι ενας που ειναι αναποδος και κακος να παθει μια μεταστροφη και να γινει ο καλυτερος και να διερωταται πως ημουν σε τι καταντια και πως εγινα με την χαρη του Θεου και με την αγαπη των αλλων, η αγαπη λυγιζει σιδερα κι ο μητροπολιτης αξιζει την αγαπη μας και την συγχωρητικοτητα μας κι ο πατερ ιωαννης κανεις μας δεν εχει δικαιωμα να καταργησει τα καλα του ενος και του αλλου επειδη συνεβη μια κοντρα μεταξυ τους ειτε απο αντιζηλια ειτε γιατι ετσι επρεπε να γινει για λογους που δεν φαινονται και τους ξερει ο θεος μονο κι οι ιδιοι μπορει να ειναι ετσι οπως τα λεει ο μητροπολιτης μπορει να ειναι ετσι οπως τα λεει ο πατερ ιωαννης κι αν ειναι αληθεια τα οσα λεει ο μητροπολιτης/? κιαν ειναι αληθεια οσα λεει ο πατερ? που το ξερουμε? την αληθεια την ξερουν μονο αυτοι μεταξυ τους και προβληματιζομαι που δεν εχει γινει ανακοινωση απο την πλευρα του ιερεως οπως εγινε απο την σελιδα της μητροπολης ποιος ξερει τι εγινε? αυτοι οι 2 το ξερουν στις συναντησεις τους να μην μας επηρεαζει τι εγινε και να τους αγαπαμε και τους 2 αυτο ειναι χριστιανισμος και να προσευχομαστε να δωσει ο θεος και να παψει η κοντρα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. μην βριζετε κανεναν ανθρωπο παιδια ειτε ειναι ανθιμος ειτε ιωαννης γιατι αν πεθανει ξαφνικα ενας απ τους 2 μενει πανω του το παραπονο σας κι εσεις δεν θα χετε ειρηνη πώς θα συγχωρεσετε τον εαυτο σας? τον ζησατε ποτε τον θανατο? μονο να σκεφτειτε οτι ο αλλος μπορει ξαφνικα να πεθανει δεν θα τολμουσατε να πειτε η να του κανετε κακο η να τον κυνηγησετε

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. οσους εχθρους κι αν εχει ο μητροπολιτης ειναι μητροπολιτης οσο κι αν διαμαρτυρηθουν καποιοι πιστοι ειδατε κανεναν να φευγει απο τη θεση του? εγω δεν ειδα κανεναν και δεν θα ζητησω ποτε να φυγει καποιος ποιμενας φοβουμενος μην ερθει ο χειροτερος πουλενε...συνεση λοιπον

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΙ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝ ΕΡΓΟ ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΛΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΚΑΠΟΙΕ Σ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Διόρθωσε τη γλώσσα για να διαβάζονται με πειθώ. Τώρα φαίνεται οτι είσαι απλά προκατηλημένος εναντίον κάποιου κιας λες αλήθεια. Βγαίνει ένας θυμός περισσότερο και όχι αντικειμενικότητα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    15. Το θέμα είναι όλοι οι άγαμοι να μαζευτούν στα μοναστήρια. Τί φταίει ο έγγαμος κληρικός ο οικογενειάρχης να μη διορίζεται τώρα και να διακονεί άμισθος επειδή παρανόμος μισθοδωτούνται οι άγαμοι κληρικοί χωρίς να έχουν και να δικαιούνται οργανικές θέσεις. Μάλιστα διορίζονται και προιστάμενοι ναών για να καλούν δεσποτάδες τους οποίους πληρώνουν αδρά μαζί με τους οδηγούς τους και τη συνοδεία τους. Βλέπε Αρχιεπισκοπή, μητρόπολη Καισαριανής κ.α

      ΑπάντησηΔιαγραφή