Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ...ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ!




ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Δαδιάς»
Με την από 19/11/2013 ερώτησή του, ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ουζουνίδης Μαρίνος, κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, το πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Δαδιάς.
Λόγω παντελούς έλλειψης νηπιαγωγού, τα νήπια του ακριτικού αυτού χωριού του Έβρου στερούνται το συνταγματικό τους δικαίωμα για ίση πρόσβαση στα αγαθά της δημόσιας παιδείας. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν σκοπεύει να προβεί σε πρόσληψη ή απόσπαση ενός νηπιαγωγού για την ομαλή επαναλειτουργία του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου.


 Το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Δαδιάς Ν. Έβρου»
Συνεχείς είναι οι οχλήσεις και η ανησυχία των γονέων των έξι (6) νηπίων που κατοικούν στο χωριό Δαδιά του Ν. Έβρου λόγω της αναστολής της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου του χωριού. Από την αρχή της χρονιάς το συγκεκριμένο ίδρυμα δεν έχει λειτουργήσει καθόλου, καθώς η μόνη νηπιαγωγός, η οποία την περσινή χρονιά είχε την επίβλεψη του ιδρύματος, έχει από φέτος αποσπαστεί στο Νηπιαγωγείο Κυπρίνου. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, νηπιαγωγός έχει την οργανική της θέση στη σχολική μονάδα του Νηπιαγωγείου Δαδιάς.
Οι γονείς κάνουν έκκληση για την πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορέσουν να απολαύσουν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως κάθε παιδί αυτής της χώρας τα αγαθά της δημόσιας παιδείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το αμέσως κοντινότερο νηπιαγωγείο, το οποίο βρίσκεται στο Σουφλί Έβρου και απέχει περί τα 14 χλμ. Ωστόσο, η μετακίνηση προς το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι εξαιρετικά δυσχερής, έως και επικίνδυνη για τους γονείς και τα παιδιά, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου βρίσκεται σε τραγική κατάσταση λόγω των έργων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια.
Επειδή το αγαθό της δημόσιας παιδείας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός ευημερούντος κράτους,
Επειδή τα παιδιά των μικρών χωριών της Ελλάδος, και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, έχουν τα ίδια δικαιώματα στην παιδεία με κάθε άλλο παιδί αυτού του Κράτους,
Επειδή παρατηρούνται γενικά κενά σε διάφορα νηπιαγωγεία του Ν. Έβρου, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα και αραιοκατοικημένα χωριά.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού – νηπιαγωγού για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των νηπίων του χωριού;
Αθήνα, 19/11/2013
Ο ερωτών Βουλευτής
Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: 1) Από δω και πέρα κ. Ουζουνίδη ,...θα υπογράφεις τα κείμενά σου... ως ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Κι όχι το ανάποδο που κάνεις λες και είσαι φαντάρος ή μαθητούδι του δημοτικού!Πρόκειται περί αγραμματοσύνης! 2) Ωραία έκανες την ερώτηση... Για την ερώτηση ...την έκανες.. για να δείξεις στους Εβρίτες πως τάχα γνοιάζεσαι; Γιατί μωρέ δεν κάνεις κάτι πιο αποτελεσματικό; Ανάλαβε εκστρατεία για να μην κλείσει το Νηπιαγωγείο... υπό τον όρο βέβαια ότι 'έκλεισε αδίκως... (διότι ως γνωστόν η ακριτική Δαδιά είναι γεροντούπολη! Δεν υπάρχει νηπιαγωγός; Βρες την και κάλεσε τον κόσμο να τσοντάρουν για τον μισθό της..!Ζήτησε και τη συμπαράσταση του  ευτραφούς καλού  παπα-Αγαθάγγελου... Τι μας κάνεις λοιπόν ερωτήσεις...χωρίς αντίκρυσμα;... Έτσι δα για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον Έβρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου