Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Θυρανοίξια Ναού στη Γιαννούλη

Μετά από κάθε λειτουργία, οι λιγοστοί πιστοί πίνουν το καφεδάκι του μαζί με τον συμπαθέστατο Κουβανό ιερέα κ. Ιερώνυμο..
        Με πρωτοβούλια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ πρόσφατα ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και επεκτάθηκε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Γιαννούλη Σουφλίου ο οποίος κατέρρεε κυριολεκτικά από τη φθορά του πανδαμάτορος χρόνου και ήταν ανεπαρκής για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των πιστών της ενορίας.
Τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος και επεκταθέντος Ιερού Ναού τέλεσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιού, του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας κ. Θεοδ. Τοπούζη και ικανού εκκλησιάσματος. Ακολούθησε Εσπερινός και το πρωί της επομένης, Κυριακής 10ης Νοεμβρίου ε.ε. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Δημ. Καλτσά.

DSC06548
Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή τόνισε ότι «ο Καλός Σαμαρείτης είναι ο Κύριος, που έρχεται να επουλώσει τις πληγές που μας προκαλεί η αμαρτία και το πανδοχείο είναι η Εκκλησία όπου θεραπεύονται οι πιστοί». Και συνεχίζοντας τόνισε την αξία και τη σημασία που έχει η Εκκλησία στη ζωή του χωρίου και των πιστών. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον άξιο εφημέριο της ενορίας και Καθηγούμενο της Μονής Δαδιάς Αρχιμ. Ελπιδοφόρο Λημναίο, ο οποίος προσέφερε χειρωνακτική εργασία και επέβλεψε των εργασιών.
Ας σημειώσουμε τέλος ότι η Ιερά Μητροπόλις Διδυμοτείχου, κατέβαλε τα 3/4 της δαπάνης για την ανέγερση και επέκταση του Ναού. Για την κάλυψη του υπολοίπου μέρους συνέβαλαν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού και υλικοτεχνικα ο Δήμος Σουφλίου.
ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΟΛΟ ΚΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... αλλά την παράσταση την κλέβει η κυρία που είναι ανυπόδητη..."πρώτη θέση στην πίστα".
Ο πατηρ Ιερώνυμος σχεδόν ο μόνιμος ιερέας όταν κι οπόταν γίνονταν οι Λειτουργίες στο Γιαννούλη. Δεν τον είδαμε στα θυρανάξια.  Τι έγινε πήρε μετάθεση για την Κούβα, χώρα καταγωγής του; Σημειώστε ότι ο ναϊκσος αυτός κτίσθηκε από τους Βουλγάρους κατά τα γνωστά γιουρούσια τους στον Εβρο... για να βγουν στη θάλασσα (μπέλα μάρε)  στην Αλεξανδρούπολη... Δεν τους βγήκε όμως...αλλά μας άφησαν πεσκέσι τον ναϊσκο στο Γιαννούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου