Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Το σύνθημα αυτό που κυκλοφορούμε εδώ και μερικές εβδομάδες,, φαίνεται πως το "έπιασε" ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  και στην σοβαρή συνέντευξή του προς τον Γιώργο Τράγκα επισημαίνει την αναγκαιότητα ότι ΟΛΟΙ πρέπει να ενωθούμε... Δεν πάει άλλο...Θα μας φάνε λάχανο!


ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ- ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑ....

arxiepiskopos5Ήπιος και γαλήνιος, όπως είναι ο χαρακτήρας του Αρχιεπισκόπου, επεσήμανε χθες πολλά ανησυχητικά στην τηλεόραση του ΕΨΙΛΟΝ και στον Γιώργο Τράγκα. Πολύ καλή επιλογή του Αρχιεπισκόπου να επιλέξει τον Τράγκα, που α) είναι ο κυρίαρχος της επικαιρότητας και β) Αγρίως πολέμιος  της κατοχικής κυβέρνησης και της "καριόλας" του Βερολίνου, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος της ΜΑΝΔΑΜ -ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ.. κατά τον φωστήρα Τσίπρα!
Η σελίδα αυτή που έχει επικρίνει τον σοβαρό κι έντιμο κ.Ιερώνυμο για ..χρόνια αδράνεια στο πολιτικό- εθνικό μας  γίγνεσθαι χάρηκε τη συνέντευξή του και ιδιαίτερα για τον λόγο, που ο Τράγκας είναι δεδηλωμένος  πολέμιος  των  Γερμανών, με τους οποίους εν τούτοις η Αρχιεπισκοπή Αθηνών συνεργάζεται αφρόνως με Γερμανούς.. ( LIDL, Ρεχάγκελ, κ.λ.π)

Αλλά να πούμε πως και πάλι ύστερα από τη δική μας αγριότητα, ο Αρχιεπίσκοπος , τελικά δεν δέχθηκε , με εύλογα προσχήματα, εκείνον τον οικονομικό δολοφόνο της Ελλάδας , Σόϊμπλε... Το τι λέει αυτός μεταγενέστερα, ελάχιστη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι τελικά ο κ. Ιερώνυμος δεν δέχτηκε τον Γερμαναρά... KEELLER . Και έπραξε άριστα.
Μακάρι ο Αρχιεπίσκοπος... να αρχίσει να λαλεί πυκνότερα και δη τώρα που το ποίμνιό του χειμάζεται! Μακάρι οι σύμβουλοί του να τον βοηθήσουν, όχι με το γνωστό παπαδίστικο νιονιό, αλλά με τον ρεαλισμό των τρεχουμένων γεγονότων.Η Εκκλησία μας έχει τεράστιες δυνάμεις, τις οποίες οφείλει να εκμεταλλευτεί ..Δεν μπορεί να επιτρέπει ξενόφερτες ιδεολογίες ( ΑΡΙΣΤΕΡΑ) να προσβάλλουν το κύρος της και να διαλύουν τον ορθόδοξο ελληνικό λαό, με τα ανθελληνικά χαζά τους... Δυστυχώς  Αρχιεπίσκοπε Αθηνών , Ιερώνυμε, άπαντες Αρχιερείς , ανά την επικράτεια, έχετε μπουχτήσει από τις βλακείες των πολιτικών. Το ξέρετε... Πρέπει να ξέρετε, εμείς που αφουγκραζόμαστε την κοινή γνώμη, το πόπολο, το ποίμνιο... ότι ο ΛΑΟΣ ΣΥΜΠΑΣ ελπίζει μόνο στο ράσο... το φλογισμένο! ΄Οσο πιο σύντομα κατανοήσετε τη δημοσιογραφική αυτή διαπίστωσή μας ... τόσο το καλύτερο... ΄Απαντες οι ιεράρχες, θα μπορούσαν να λυτρώσουν το έθνος από την πολλαπλή επίθεση που υφίσταται από εσωτερικούς κερδοσκόπους κι εξωτερικούς!
ΙΕΡΩΝΥΜΕ, Αρβανίτη Λιάπη, Ιεράρχες, παπάδες, αρπάξτε την αγιαστούρα και προχωράτε... Ο λαός θα ανασάνει και θα σας ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ.. ΄Ηγκικεν η ώρα!

Για να επιβεβαιώσουμε τα λεχθέντα υπό του Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου, πως σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή της χώρας  ..πως κανένας από τους μεγαλόσχημους πλουτοκράτες της Ελλάδος, που κερδίζουν τεράστια ποσά από τη κρίση ..δεν αισθάνθηκε την ανάγκη,  να προσφέρει κάποιο ποσό υπέρ των πτωχών...Κι ερχόμαστε πάλι εμείς, οι από το πουθενά, η monidadias-news που πριν από δύο χρόνια  επεσήμανε την παντελή απουσία των οικονομικά ισχυρών Ελλήνωνβ και τους καλούσε να δώσουν το παρόν τους, με  ενδιάμεσα σταθερά μήνυμα - ολάκερη μακέτα .. γι αυτό δηλαδή, που σήμερα ο ΄Αγιος Αθηνών επισημαίνει..πως δηλαδή.. Πως οι παρακάτω μπάσταρδοι -τομάρια του κερατά ..δεν συκινούνται από το δράμα των Ελλήνων! Μα πού στο διάολο εξαφανίστηκε το ευγενές είδος των Ελλήνων Ευεργετών;
Δείτε τους περισπούδαστους που τα μασάνε αγρίως από τον ελληνικό λαό, αλλά τον γράφουν στα παλιά υποδήματα τους. ..Όπου αυτά τα καθίκια τα συναντάτε , πληζ να τα ραίνετε ...με λεμονόκουπες...ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ...ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΆΛΟΥΜΕ! (Περιμένετε θα βρούμε τη σχετική μακέτα και θα την ξαναεμφανίσουμε εδώ... )

Στο μεταξύ διαβάστε το ρεπορτάζ για τη συνέντευξη του κ. Ιερωνύμου, όπως το γράφει η ΡΟΜΦΑΊΑ
Θα μπορούσαμε να το γράψουμε εμείς, αλλά για λόγους συντομίας υιοθετούμε το ρεπορτάζ του συναδέλφου που είναι πλήρως αντικειμενικό.

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Κάλεσμα εθνικής ενότητας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι πολιτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες και να πουν "φτάνει πια, ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα''.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως ο λαός δεν αντέχει από την οικονομική κρίση και αναφέρθηκε στην απόγνωση του κόσμου που βρίσκει βοήθεια από την Εκκλησία.
Υπογράμμισε το τεράστιο έργο που κάνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες, σημειώνοντας πως χωρίς εκείνους η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε.
Ευχαρίστησε όλους εκείνους που στηρίζουν τις προσπάθειες της Εκκλησίας και κυρίως τους Έλληνες του εξωτερικού, σημειώνοντας πως από τους πλούσιους που βγήκαν από την μεταπολίτευση και μετά, αυτά τα μεγάλα ονόματα που κυριάρχησαν στο οικονομικό πεδίο, μόνο ένας έχει παρουσιαστεί.
Επίσης σχολιάζοντας την ανέγερση του τεμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ήταν θετικός, μέχρι που είδε όλες αυτές τις σφαγές στη Μέση Ανατολή και έγινε επιφυλακτικός.
Αναφερόμενος στην περίπτωση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον οποίο επισκέπτεται στη φυλακή, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως ο Λ. Λαυρεντιάδης στήριξε το έργο της Αρχιεπισκοπής χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα και τώρα ανθρωπίνως και ο ίδιος τον βοηθά πνευματικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά.
Ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε πως ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ στη ζωή καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρά και επιδεινώνονται από την παραμονή του στη φυλακή.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως οι Έλληνες πρέπει να κρατήσουν την ενότητά τους, να μην κάνουν πράγματα που οδηγούν στην εκτροπή και να μη χάνουν το κουράγιο τους γιατί θα έρθουν ξανά ευκαιρίες για τον τόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου