Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΛΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΑΥΤΟΣ!








Σε νέες τραγικές δηλώσεις προέβει για ακόμα μια φορά ο Θ.Πάγκαλος ο οποίος 
τώρα φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα σύμβολα του έθνους...
καθώς δηλώνει  υπερ της καταβολής εισφοράς από τους πιστούς για τη μισθοδοσία των ιερέων τάχθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της Γερμανίας όπου το 1% επί του φόρου που καταβάλουν πάει στην Εκκλησία που δηλώνουν οι πιστοί. «Εάν δεν δηλώνουν καμία εκκλησία, πάει σε φιλανθρωπικά έργα του ομοσπονδιακού κρατιδίου τους» συμπλήρωσε.   
«Βεβαίως και δεν μπορεί ταυτόχρονα η Εκκλησία από τη μια να πληρώνεται από το κράτος και από την άλλη να λέει το κράτος μας κατάντησε, μέσω ενός σφιχτού εναγκαλισμού, να είμαστε παράρτημά του» δήλωσε σε ρ/σ.   «Ας βρούμε ένα τέτοιο σύστημα, όσοι θέλουν να δηλώνουν κάποια θρησκεία, φαντάζομαι ότι η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων θα δηλώσει Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι υπόλοιποι, όσοι δεν δηλώνουν τίποτα, να βλέπουν το ποσοστό αυτό επί των φόρων τους, το οποίο να είναι κάτι πρόσθετο όμως, να το νιώσουν. Να είναι 10 ευρώ στα χίλια. Ας πληρώνουμε 10 ευρώ για την πίστη μας και τον συνάνθρωπο μας» πρόσθεσε.   Ο πρώην υπουργός πήρε θέση και για το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία που βρέθηκε στην επικαιρότητα μετά την πρόταση που κατέθεσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας να αποφασίζουν οι ίδιοι οι μαθητές σε κάθε σχολείο. «Θεωρώ ότι αυτά τα φαινόμενα, οι εκδηλώσεις, η τελετή της σημαίας κλπ, χάνουν από την αξία τους όταν επαναλαμβάνονται και γίνονται κοινά, κάθε μέρα δηλαδή» είπε ο κ. Πάγκαλος και πρότεινε η προσευχή να γίνεται «κάθε Δευτέρα που αρχίζει η εβδομάδα.   Να μετέχουν στην προσευχή όχι όσοι θέλουν, όλοι εφόσον το σχολείο αποφασίσει και από εκεί και πέρα να μπορούν να εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να μη θέλουν προσευχή όσοι δε θέλουν. Και μετά θα γίνεται έπαρση της σημαίας και θα λένε τον εθνικό ύμνο».   
pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου