Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ...ΕΩΣ ΓΕΝΑΊΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ...ΑΛΛΑ... ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, δοθέντος ότι η κυβέρνηση αυτή δρα ερασιτεχνικά. Και το λέμε εμείς που υπήρξαμε κομβικοί πρωταγωνιστές τόσο στο άνοιγμα φιλίας με τις Αραβικές χώρες όσο και στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ!

Ομόφωνο το ψήφισμα για την Παλαιστίνη
ΟΜ. Αμπάς με τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Βούτση στη Βουλή.
Ομόφωνο το ψήφισμα για την 
Παλαιστίνη
Ομόφωνα ενέκρινε χθες η Βουλή ψήφισμα, με το οποίο καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Μ. Αμπάς: «Μεγαλειώδες βήμα»
Η απόφαση ελήφθη παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης Μ. Αμπάς, ο οποίος έγινε δεκτός στην αίθουσα της Γερουσίας με παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών». Στην ομιλία του ο Μ. Αμπάς τόνισε ότι «δεν ξεχνούμε τις σταθερές θέσεις σας σε όλες τις φάσεις προκειμένου ο λαός μας να καταστεί δυνατός και να κατακτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του». Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος χαρακτήρισε το ψήφισμα «ιστορικό», έκανε λόγο για ένα «μεγαλειώδες βήμα» και πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι είμαστε στο σπίτι μας». Παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής δώρισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο μια συλλογή με έργα γνωστού Ελληνα ζωγράφου. Από την πλευρά του ο Μ. Αμπάς δώρισε στον Ν. Βούτση έναν πίνακα που απεικονίζει τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Συναντήσεις με αρχηγούς και Ιερώνυμο
Σε συνάντηση που είχε χθες με τον Μ. Αμπάς, η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ. Υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης τάχθηκαν, μετά τις συναντήσεις τους με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. Ο Μ. Αμπάς συναντήθηκε χθες και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, από τον οποίο ζήτησε να συμπεριλάβει στις ευχές και τις προσευχές του την ειρήνη στην Παλαιστίνη, ενώ ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε ότι «παρακολουθούμε με αγωνία τους κόπους των ανθρώπων αυτών που είναι εκεί και αγωνίζονται για τα δίκαιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου