Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΥ...ΛΕΙΨΑΝΟ ΚΟΥΒΑΛΙΕΤΑΙ ..Φαίνεται ότι ο Μητροπολίτης έχει αδυναμία στα... πεθαμένα...πλην όμως ζωοδότα!

Λείψανο του αγίου Μοδέστου στη Βύσσα

IMG_0050
Απότμημα των ιερών λειψάνων του αγίου Μοδέστου, αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, κατετέθη την Κυριακή 13 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Βύσσα. Σημειωτέον ο Ναός ούτος ήτο αφιερωμένος αρχικώς επ’ ονόματι του Αγίου Μοδέστου, προστάτου των κτηνοτρόφων, και μέχρι της σήμερον ο άγιος τιμάται ιδιαιτέρως από τους κατοίκους της μικρής αυτής κωμοπόλεως. Την υποδοχή του ιερού λειψάνου και τον επακολουθήσαντα Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο επιχώριος Επίσκοπος μας, παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Βύσσας Χρήστος Ορμανλίδης, ο εκπρόσωπος της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας και ικανό εκκλησίασμα.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, Κυριακή στον Προπατόρων, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πλάτη Τριγώνου, όπου και η έδρα του 21ου Συντάγματος. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής του Συντάγματος Συνταγματάρχης Ανδρέας Φλωράτος και Διοικητές των μονάδων.
Την προηγούμενη, Σάββατο, 12 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε ο Σεβασμιώτατος, επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεπτής Ορεστιάδος, παρουσία των Βουλευτών Αναστασίου Δημοσχάκη και Αναστασίας Γκαρά, του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
ΠΗΓΗ: http://www.imdos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου