Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ...ΕΦΘΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ... ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!


















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της ιεράς μνήμης του Αγίου Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως τιμά τον Πολιέα της Καθέδρας της και πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του στον Καθεδρικό μας Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσεται τμήμα του ιερού του Λειψάνου.


Φέτος, θα έχουμε την εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθούμε το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο του Κυρίου μας από τα Ιεροσόλυμα. Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφέρει στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και θα παραμείνει για τρεις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και θα αναχωρήσει. Ο Ναός του Αγίου Νικολάου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνει ανοικτός όλο το 24ωρο, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσκυνούν το ιερό κειμήλιο ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τελούνται ακολουθίες.

Το Πρόγραμμα των εκκλησιαστικών ακολουθιών για την εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου έχουν ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
6.30’ μ.μ.:  Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού.
7.00’ μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και επίκαιρη ομιλία από τον χοροστατούντα Μητροπολίτη.
      
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
7.30’- 10.30’ π.μ.:  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
10.30’ π.μ.:  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη της πόλεώς μας Άγιο Νικόλαο και να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο πάνω στο οποίο ο Κύριός μας έχυσε το Αίμα Του για να ξεπλύνει τις αμαρτίες μας.



- See more at: http://imalexandroupolis.blogspot.gr/2015/12/2122015.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου