ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ 

ΓΙΑΤΡΟΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ 

...ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ο Δρ Dwight Lundell
στο PreventDisease

Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος .
Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος .

Η ”σιωπηλή” επιδημία. Οι γιατροί είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου.

Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας , έχω εκτελέσει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς , σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα .

Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούςμε την ένδειξη ” διαμορφωτές της κοινής γνώμης .

Ιατρικά Συνέδρια: Η Σιωπή των Γιατρών

” Βομβαρδιζόμαστε με την επιστημονική βιβλιογραφία και συνεχώς με σεμινάρια εκπαίδευσης , εμείς ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιμέναμε ότι η καρδιακή νόσος προέκυψε από το απλό γεγονός της αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα .

583717-461622-45

Η μόνη αποδεκτή θεραπεία ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης και μια διατροφή με αυστηρούς περιορισμούς σε πρόσληψη λίπους . Με το τελευταίο βέβαια επιμέναμε ότι θα μειώσουμε τη χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις. Αποκλίσεις από τις συστάσεις αυτές,  θεωρείτο αίρεση και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ιατρική αμέλεια.

Δεν λειτουργεί

Οι συστάσεις αυτές δεν είναι πλέον επιστημονικά ή ηθικά δικαιολογημένες .

Η ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια ότι η πραγματική αιτία των καρδιακών παθήσεων, είναι η φλεγμονή στο τοίχωμα της αρτηρίας σιγά-σιγά οδηγεί σε μια παραδειγματική στροφή στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καρδιακές παθήσεις και οι άλλες χρόνιες παθήσεις.

«Επιδημία» επιστημονικής απάτης

Αυτές οι μακροσκελείς διατροφικές συστάσεις έχουν δημιουργήσει τις επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη , οι συνέπειες των οποίων επισκιάζουν οποιαδήποτε άποψη ιστορικής μάστιγας της θνησιμότητας , του ανθρώπινου πόνου και των ολέθριων οικονομικών συνεπειών .

Παρά το γεγονός ότι το 25 % του πληθυσμού παίρνει ακριβά φάρμακα στατίνης και , παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί η περιεκτικότητα σε λίπος στην διατροφής μας , οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από καρδιακή νόσο από ό, τι ποτέ πριν .

Στατίνες δια πάσαν νόσον και πάσαν ηλικίαν;

Aπό τον Χρήστο Ντέλλο,
 Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά

Στατίνες Vioxx και… πολιτεία

Στατιστικά στοιχεία από το American Heart Association δείχνουν ότι 75 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν σήμερα από καρδιακή νόσο , 20 εκατομμύρια έχουν διαβήτη και 57 εκατομμύρια έχουν προ-διαβήτη . Αυτές οι διαταραχές επηρεάζουν όλο και νεότερους ανθρώπους σε μεγαλύτερους αριθμούς κάθε χρόνο .

Απλό, χωρίς να υπάρχει φλεγμονή στο σώμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος η χοληστερόλη να συσσωρευτεί στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσει καρδιακή νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια .

Χωρίς φλεγμονή , η χοληστερόλη θα κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα , όπως στη φύση .

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

 Είναι η φλεγμονή που προκαλεί τη χοληστερόλη να παγιδευτεί .

Η φλεγμονή δεν είναι περίπλοκη  είναι απλώς η φυσική άμυνα του οργανισμού σας σε ένα ξένο εισβολέα , όπως τα βακτήρια, οι τοξίνες ή οι ιοί .
Ο κύκλος της φλεγμονής είναι ο τέλειος τρόπος που το σώμα, σας προστατεύει από αυτά τα βακτήρια και τους ιούς εισβολείς . Ωστόσο , εάν επί χρόνια εκθέτουμε το σώμα μας σε τοξίνες από τα τρόφιμα, το ανθρώπινο σώμα δεν είχε ποτέ σχεδιαστεί για αυτήν την επεξεργασία και αυτή η κατάσταση που εμφανίζεται ονομάζεται χρόνια φλεγμονή .
Η χρόνια φλεγμονή είναι επιβλαβής, όμως η οξεία φλεγμονή είναι ευεργετική .

Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος.

Ποιο λογικό άτομο θα εκθέσει τον εαυτό του εσκεμμένα επανειλημμένα σε τρόφιμα ή άλλες ουσίες που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημία στο σώμα ; Λοιπόν , οι καπνιστές ίσως, αλλά τουλάχιστον κάνουν αυτή την επιλογή εσκεμμένα.

Φαρμαγεδών. Η Νέα επιδημία που σαρώνει ολόκληρη την Αμερική και όχι μόνο.

Οι υπόλοιποι από εμάς απλά ακολουθούμε τη συνιστώμενη κύρια διατροφή που είναι χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λίπη και υδατάνθρακες , μην ξέροντας ότι έτσι ακριβώς προκαλούμε επαναλαμβανόμενες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία μας .

Eγκεφαλικό επεισόδιο και ανάρρωση

Αυτή η επαναλαμβανόμενη ζημία δημιουργεί χρόνια φλεγμονή οδηγεί σε καρδιακή νόσο , εγκεφαλικό επεισόδιο , διαβήτη καρκίνο και παχυσαρκία .

Διατροφή και καρκίνος.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι :

Dwight_Lundell1

Η ζημία και η φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία μας, προκαλείται από τη χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα που συνιστάται για χρόνια από την επικρατούσα ιατρική .

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι της χρόνιας φλεγμονής ;

Πολύ απλά, είναι η υπερφόρτωση του σώματος μας  από απλούς , ιδιαίτερα επεξεργασμένους υδατάνθρακες ( ζάχαρη, αλεύρι και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτά ) και η υπερβολική κατανάλωση ωμέγα – 6 φυτικά έλαια όπως το σογιέλαιο , αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα .

Ας φανταστούμε για μια στιγμή το τρίψιμο με μια σκληρή βούρτσα επανειλημμένα πάνω στο μαλακό δέρμα μέχρι να γίνει αρκετά κόκκινο και σχεδόν να αρχίσει να αιμορραγεί και να το κάνουμε αυτό αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα για πέντε χρόνια .
Αν θα μπορούσατε να ανεχτείτε αυτό το επίπονο βούρτσισμα , θα έχετε μια αιμορραγία , πρήξιμο στη μολυσμένη περιοχή που θα γίνετε χειρότερο με κάθε επαναλαμβανόμενη ζημία . Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απεικονίσουμε τη φλεγμονώδη διαδικασία που θα μπορούσε να συμβαίνει στο σώμα μας αυτή τη στιγμή .

Λοιμώξεις φλεγμονή και Αλτσχάιμερ

Ανεξάρτητα από το πού λαμβάνει χώρα η φλεγμονώδης διεργασία , εξωτερικά ή εσωτερικά , είναι το ίδιο .
Έχω κοίταξει μέσα σε χιλιάδες και χιλιάδες αρτηρίες .

Μία άρρωστη αρτηρία μοιάζει σαν κάποιος να πήρε μια βούρτσα και να βουρτσίζει επανειλημμένα το τοίχωμά της . Αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα , τα τρόφιμα που τρώμε δημιουργούν μικρά τραύματα επιδεινώνοντας τα, με περισσότερους τραυματισμούς , με αποτέλεσμα το σώμα να ανταποκρίνεται συνεχώς και καταλλήλως με φλεγμονή .

Ενώ απολαμβάνετε την αποπλανητική προτίμηση από ένα κομμάτι τούρτας , το σώμα μας ανταποκρίνεται ανησυχητικά σαν ένας ξένος εισβολέας να του κήρυξε τον πολέμο.
Τα τρόφιμα φορτωμένα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες που υποβάλλονται σε επεξεργασία με ωμέγα  6 λιπαρά,για για έξι δεκαετίες ήταν ο στυλοβάτης της αμερικανικής διατροφής .

Αυτά τα τρόφιμα μας έχουν σιγά-σιγά δηλητηρίαση όλους .

ΠΗΓΗ:http://fytro.wordpress.com/