Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΝΕΌΤΑΤΟ;

Δείτε και αυτή την φωτογραφία. Ο τότε δήμαρχος Σκούρτης έχοντας στο γραφείο του δημαρχείου, τον πατέρα Νεκτάριο (τον μακαριστό Νεκτάριο), τόν τότε διοικητή του αστυνομικού τμήματος Χολαργού (δεν θυμόμαστε το όνομά του) και τον πατέρα Δαμασκηνό, ιερατικώς προϊστάμενο της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού ο οποίος σήμερα πλέον είναι Μητροπολίτης Διδυμοτείχου. 

ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ να ,μνημονεύσουμε το δόγμα: Δυνάστες αυτού το έθνους είναι ο δήμαρχος, ο παπάς κι ο νωματάρχης.( διοικητής αστυνομικού τμήματος καλείται)...και συμπληρώνουμε κι ο δάσκαλος. Το έχει προλαλλήσει ο μέγιστος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ...γι αυτό και τον ξεπάστρεψαν! Αυτοί κανονίζουν τις τύχες της Κοινότητας ...εν αγαστή συνεργασία. 


Αυτή είναι η φωτό με τον νεαρό κ. Δαμασκηνό..τσιμποσιούμενο μετά του Δημάρχου Χολαργού, που δημοσιεύεται σήμερα στο δημοφιλές ιστολόγιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ... Η λεζάντα είναι ελαφρώς κακογραμμένη, διότι ο συντάκτης αν πρόσεχε καλλίτερα δεν θα έλεγε "πατέρα" τον κ. Δαμασκηνό, μια και το έγκόλπιο του προδίδει την επισκοπική ιδιότητά του. Θεοφιλέστατος ήταν τότε!...τελών εν αναμονή πότε θα ...χρηστεί Μητροπολίτης!
Ως γνωστόν ο κ. Δαμασκηνός είναι παλαιότατος κάτοικος Χολαργού και συνεχίζει να έχει το σπίτι του....εκεί.
Η πλάκα είναι άλλη... ο "φωτογράφος" που έλαβε τη φωτό αυτή..που είναι μεν Χολαργιώτης αλλά και συνεργάτης μας στον ιστότοπο αυτό... Η πλάκα , είναι ακόμη πως όταν πριν ένα χρόνο, αμφότεροι συνομιλούντες ανακάλυψαν την κοινή Χολαργιώτικη "καταγωγή" τους ο σεβασμιότατος...προσποιήθηκε πως δεν τον γνώριζε, ούτε τον είχε ακουστά, ούτε φυσικά και την ιστορική εφημερίδα του (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) που κυκλοφορεί στα Βόρεια Προάστεια Αθηνών από το 1969!... ΄Η μήπως τον γνώριζε λίαν καλώς  και σκιάχτηκε; 
Θου Κύριε... 
Α, ναι μια ακόμη πλάκα: Ο δεσπότης Διδυμοτείχου..."ξεπάστρεψε"  (όχι βιολογικά)..τον φωτογράφο του!  Βρε Κάτι πράγμα που ανακαλύπτουμε όμως! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου