Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΆ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ δι΄ευχών του Αγίου Ανθίμου ...


Το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο που εξετάζει δύο σοβαρές υποθέσεις, θα σταθεί στο ύψος της αποστολής του ή θα κινηθεί κατά παραγγελία;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ; Τι ερώτηση είναι αυτή; Για ποιό υψος και για ποιά αποστολή ρωτάτε; 
Η φαυλότητα ορισμένων Αρχιερέων υπερφαλαγγίζει εκείνων των πολιτικών καθικίων!


Μία από τις αιτίες που είχαν προβληματίσει και είχαν κάνει τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπό μας Χριστόδουλο, να σπεύσει να σχεδιάσει εκ του μηδενός το δικαιικό σύστημα της Εκκλησίας μας και να εφαρμόσει ένα διαφορετικό σύστημα απονομής της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, ήταν ότι επικρατούσαν τα συμφέροντα και το δίκαιο του ισχυροτέρου!
- «Δεν είναι δυνατόν, έλεγε, η Εκκλησία να φέρεται ως μητριά και να τιμωρεί απάνθρωπα κληρικούς- παιδιά της, που μέχρι χθές ήταν λειτουργοί στο Ιερό Θυσιαστήριο!

Δυστυχώς για την Εκκλησία μας και για τους κληρικούς μας,δεν τον άφησαν να φέρει την αλλαγή σε αυτό το δύσκολο χώρο! Τον σταμάτησαν τα ισχυρά συμφέροντα, τα κόμπλεξ και η κακότητα των συνεπισκόπων του που ζήλευαν κάθε κίνησή του η οποία απεδείκνυε την αξία του αλλά και πόσο υπερείχε όλων των άλλων!
Σήμερα στην Εκκλησία μας δεν απονέμεται Δικαιοσύνη! Πέρα από την τιμωρία κάποιων…» κραγμένων» περιπτώσεων, που κάνουν ζημιά στην Εκκλησία, στα υπόλοιπα θέματα οι Αρχιερείς μας «νομίζουν» ότι αποδίδουν Δικαιοσύνη. Κάνουν ότι επιβάλλουν τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα!
Διότι ερωτώ,πώς είναι δυνατόν να απονέμουν Δικαιοσύνη αυτοί που στερούνται στοιχειωδών νομικών κανόνων, απονομής δικαίου ;
Πώς μπορεί να δικάσει ένας Αρχιερεύς που δεν έχει διαβάσει καν τη δικογραφία και αρκείται στην εισήγηση; Έτσι αφήνουν την… όρκα, με τα νομικά που ξέρει να τους κάνει ότι θέλει, κι ενδεχομένως να τους παρασύρει και να τους καθοδηγεί στον κόσμο της κακότητας και της εκδίκησης, εισηγούμενη αποφάσεις που αποκαλύπτουν όλο το έρεβος της σκοτεινής ψυχής των δικαστών Αρχιερέων, πάνω σε εμπερίστατους κληρικούς που κατηγορούνται οτι έκαναν κάποιο παράπτωμα το οποίο μπορεί και να μην το έκαναν!
Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί δικάζονται και τιμωρούνται με ποινές.. ιερής εξέτασης.
Αυτές τις μέρες το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. θα ασχοληθεί με τον Πατέρα Ιωάννη Καρακασαλίδη, Αρχιμανδρίτη με σπουδαίο πνευματικό έργο στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
Πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε πνευματική αργία 7,5 ετών μετά αποδοχών!
Αλλά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος φερόμενος σκαιότατα του αφαίρεσε τις αποδοχές!
Η ποινή που θα επιβάλλει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα πρέπει να είναι ασφαλώς πιο μειωμένη ή έστω η ίδια με την πρωτόδικη!
Αν και στην περίπτωση του πατρός Ιωάννη η ποινή που του επεβλήθη ήταν άδικη, παράνομη έως εξωπραγματική,όχι μόνο γιατί η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε έναν άγαμο κληρικό– όπως ορίζει ο κανονισμός στα άρθρα 109 και 110– είναι ο ένας χρόνος και για τον έγγαμο παραπάνω, αλλά γιατί αν ήταν ένοχος των κατηγοριών θα έπρεπε να καθαιρεθεί.. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση ένας κληρικός που κατηγορείται για ηθικό παράπτωμα που αποδειχθεί να μην καθαιρεθεί;; Τότε δεν βρέθηκε ένοχος όπως ίσως εικάζουν κάποιοι και επομένως η τιμωρία των 7,5 ετών αργίας, είναι άδικη, παράλογη και εξωπραγματική!
Κι όμως στην περίπτωση του πατρός Ιωάννη, για να το πούμε κομψά, καταστραγήθηκαν τα πάντα!
Αύριο τον δικάζουν στο δεύτερο βαθμό. Θα δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και τί θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος που διαβάζει ωραία όπως αποδεικνύεται τις εισηγήσεις που γράφει η όρκα! Πάντως οι ίδιοι συνοδικοί αρχιερείς μας που συμμετέχουν σε αυτά τα δικαστήρια λένε στο περιβάλλον τους ότι τους ασκούνται πιέσεις!
Αν σέβονται την Αρχιερωσύνη τους και το καθήκον του συνοδικού δικαστή να το καταθέσουν στο δικαστήριο! Είναι κρίμα κι άδικο να επιτρέπουν να γίνονται τέτοια ολισθήματα!
Αν ασχοληθεί σοβαρά μία ανεξάρτητη αρχή ή ο επίτροπος δημόσιας διοίκησης, με τον τρόπο που δικάζει η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, φοβούμαι ότι θα αφαιρέσουν από την Εκκλησία αυτό το δικαίωμα να αποδίδει Δικαιοσύνη.Και καλά θα κάνουν δηλαδή, μήπως και σταματήσουν, επιτέλους οι αδικίες που γίνονται!
Μία μέρα μετά τον πατέρα Ιωάννη Καρακασαλίδη, θα επιδικασθεί στο δεύτερο βαθμό ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, της ιστορικής Μονής Μεταμόρφωσης στη Ναύπακτο που το σύγχρονο ελληνικό κράτος τη διέλυσε με προεδρικό διάταγμα.
Ότι δεν έκαναν οι Τούρκοι και οι Βαυαροί τόσα χρόνια πριν, το έκαναν οι Έλληνες με τις ευλογίες, τις ενέργειες και την άδεια του οικείου Ιεράρχη!
Ο πατήρ Ιγνάτιος είναι μία παράλληλη απώλεια αυτού του δράματος που περνά η πολύπαθη Μητρόπολη Ναυπάκτου!
Ο άνθρωπος έκανε το λάθος να στηρίξει την Μονή της μετανοίας του και τον Γέροντά του Σπυρίδωνα που αν είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Ναυπάκτου από το 1984, σήμερα θα ήταν άλλη η πορεία της Εκκλησίας στην συγκεκριμένη Μητρόπολη!Αλλά η διοίκηση της Εκκλησίας μας τότε, επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, είχε άλλα σχέδια διότι όπως έχουμε ξαναπεί, το σύστημά μας είναι καθαρά αρχιεπισκοπικοκεντρικό!
Σήμερα καμαρώνουμε στη θέση της ζηλευτής αυτής Μητρόπολης, μόνο ερείπια και χρέη!
Και τιμωρούνται άνθρωποι που αποφάσισαν να μείνουν πιστοί στις αρχές τους και απροσκύνητοι!
Δεν ξέρουμε αν το δευτεροβάθμιο είναι πιο επιεικές προς τον Ιγνάτιο και μειώσει την πρωτόδικη ποινή!
Θα πρέπει πάντως να το κάνει αυτό, το δικαστήριο σεβόμενο ότι υπήρξε κάποτε ο κληρικός αυτός στέλεχος της Εκκλησίας μας, καθώς και τις πάμπολες επιστημονικές περγαμηνές του! Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο Θεός! Για όλους! Όχι μόνον γιαυτούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάζονται!
ΠΗΓΗ: http://www.exapsalmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου