Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΝ

Λαμπρή υποδοχή στα Ιωάννινα για τον νέο ποιμενάρχη Μάξιμο (ΦΩΤΟ)

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr -

Share on gmailMore Sharing Services

Λαμπρή υποδοχή στον νέο τους ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο εξασφάλισαν οι κάτοικοι της πόλης. Κατάμεστη πλατεία και κεντρικοί δρόμοι ασφυκτικά γεμάτοι. Φύλλα δάφνης πλημμύρισαν τα πάντα. Άγημα του στρατού, χορευτικά, παιδιά από τις ενορίες, ιερείς από ολόκληρο το νομό και μητροπολίτες από την υπόλοιπη χώρα. Ο καιρός επέτρεψε την μαζική παρουσία κόσμου αλλά και την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Στα όρια των Νομών Ιωαννίνων Τρικάλων και Γρεβενών υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη και τον Αρχιεπίσκοπο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και στην κεντρική πλατεία τον καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππας Φίλιος. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος συγκινημένος απευθύνθηκε με θερμά λόγια προς το λαό, τους κληρικούς και τις αρχές της πόλης, σε ένα σύντομο χαιρετισμό. 
Στην ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αναγνώρισε την μεγάλη και ιστορική ευθύνη που έχει αναλαμβάνοντας την Μητρόπολη Ιωαννίνων.Τόνισε την πνευματική αναφορά του στον Οικουμενικό Θρόνο, ενώπιον του εκπροσώπου του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου, και μίλησε για την τεράστια ευθύνη και ιστορική κληρονομιά που αναλαμβάνει.Τα Ιωάννινα στο εξής, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, είναι πια η οικογένειά μου.
«Το είναι μου θέλω να ποτιστεί με τη νέα μου πατρίδα, τη γη, τους ανθρώπους της, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα όνειρα των νέων, την πρόοδο και το κοινό καλό» είπε. Υποσχέθηκε πως με οδηγό το Ευαγγέλιο και με διάθεση συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του τόπου, αλλά ιδιαίτερα με τους νέους, με διαφάνεια και νομιμότητα, θα επιδιώξει να γίνει «ο πρώτος εργάτης και διάκονος της Μητρόπολης».
ΠΗΓΗ:http://www.amen.gr/article18703#sthash.hHnVpWMH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου