Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΧΘΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΕΡΓΙΟΣ
grebebon
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου.
Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 80 ετών. 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος (Σιγάλας) γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1955 και Πρεσβύτερος το 1959. Διατέλεσε Ιεροκήρυκας στο Στράτευμα στην Ελασσώνα, και ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς.

Επίσης υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο ιδιαίτερο γραφείο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ.
Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών το 1976. Ανακαίνισε εκ βάθρων την ιστορική Ιερά Μονή Ζάβορδα (Αγίου Νικάνορος).
Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την έκδοση των Ιστορικών Αρχείων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. 
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου – Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, το Σάββατο 12 Ιουλίου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιε-πισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ;
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.
Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958.
Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976).
Επίσης διακόνησε απο τις θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974-1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κύρου Σεραφείμ.
Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976.[1][2] Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο.
Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζαβόρδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής.
Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου