Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ...ΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ! ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ...ΤΟ ΙΣΟΒΙΟΝ ΠΑΙΔΙΟΝ!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...ΑΦΕΡΙΜ ΡΕ! ( κι έχουμε 3 εβρίτες υπουργούς στη Σαμάρειο Κυβέρνηση!)


Κλείνει και το Δημ. Σχολείο Λουτρού!!!Οδυνηρές είναι πια και για τον οικισμό των Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται για δεκαετίες στη χώρα μας. Η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς στις καλλιέργειες, απομάκρυνεσυνειδητά – και εξακολουθεί να το κάνει – τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από τη γη και τις παραγωγικές καλλιέργειες.

Ο Καλλικράτης είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να περάσει αυτή η πολιτική. ΔημιούργησεμεγάλουςΔήμους, συρρίκνωσε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίεςπου προσφέρονται στους δημότες, οδήγησε πιο γρήγορα στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Λουτρά,  που απέχουν μόλις 15χλμ από  την Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα σε επίσκεψη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, με πρώτο αυτό του Δημοτικού Σχολείου που από πέρσι βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία με κίνδυνο, αν όχι φέτος, του χρόνου να κλείσει. Νέα ζευγάρια αναγκάζονται λόγω ανεργίας να φύγουν με τα παιδιά τους σε άλλες περιοχές ή στο εξωτερικό. Έτσι κάποιοι γονείς μεταγράφουν τα παιδιά που απομένουν, στο ΔΣ της Άνθειας  καθώς δεν θέλουν να τα στερήσουν από τις δυνατότητες που δίνει ένα μεγαλύτερο σχολείο, όπως αγγλικά, γυμναστική, πληροφορική κλπ.Κίνδυνο κλεισίματος αντιμετωπίζει και ο παιδικός σταθμός του χωριού.
Επίσης, σοβαρότατο πρόβλημα είναι τα ιαματικά λουτρά που, παρά τη μεγάλη διαφήμιση και τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, βρίσκονται σε κανονική εγκατάλειψη. Οι λίγες μικρές επιχειρήσεις της περιοχής φυτοζωούν και διανύουν τη χειρότερη χρονιά τους εδώ και πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, τα αστικά λεωφορεία προσεγγίζουν τα θερμά λουτρά μόνο όταν υπάρχουν κάποιοι επισκέπτες.
Έχουν εκλείψει ακόμη και οι μόνιμοι πελάτες της λουτρόπολης γιατί κόπηκαν τα προγράμματα από τα υπουργεία εργασίας και υγείας ή έγινε δυσκολότερη η πρόσβαση σ’ αυτά τα προγράμματα και  τις υπηρεσίες από ασθενείς, ηλικιωμένους, ανασφάλιστους κλπ.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πραγματοποίησε συνάντηση με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και ανέδειξε την ανάγκη να εξακολουθήσει να υπάρχει το ΔΣ Λουτρών με ότι σημαίνει αυτό για τους γονείς, τους μικρούς μαθητές, αλλά και την προοπτική του ίδιου του χωριού. Ζήτησε να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να στηριχθεί η λειτουργία του σχολείου με δασκάλους, με ειδικότητες που είναι απαραίτητες, με υποδομές για να επιστρέψουν και τα παιδιά στο σχολείο. Το ίδιο ζήτημασυζήτησε η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με το δήμαρχο κ. Λαμπάκη, ώστε  το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους κατοίκους του χωριού να διεκδικήσουν την ύπαρξη του σχολείου.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους κατοίκους των Λουτρών να βγάλουν συμπεράσματα για τις αιτίες όλης αυτής της κατάστασης, να σκεφτούν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, των αιρετών και τωνπαρατάξεων  που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη λύση των προβλημάτων του χωριού. Να αγωνιστούν για τη ζωή τους, για να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό, να παλέψουν για να ζωντανέψει το χωριό, που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα ανάπτυξης.
Η κυρίαρχη πολιτική τα ακυρώνει, απαξιώνει κάθε τέτοια δυνατότητα, οδηγεί στη φτώχεια και την εγκατάλειψη, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος «επενδυτής» που θα θησαυρίσει από αυτό που ανήκει στο λαό.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΝΕΟΙ.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλε Αντώνη Πολίτη, δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά κάπου τα μπέρδεψες τα πράγματα. Υφυπουργός Παιδείας και άρα αρμόδιος για το σχολείο των Λουτρών είναι άλλος βουλευτής Έβρου και λέγεται Δερμεντζόπουλος. Όσο για τα ιαματικά λουτρά είναι κατ' αρχήν αρμοδιότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου ανήκουν πλέον τα Λουτρά και άρα και του επανεκλεγέντα δημάρχου. Φυσικά έχει αρμοδιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών και εκεί Υφυπουργός είναι ο επίσης βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος. Εσύ... θυμήθηκες και αναφέρεις στον τίτλο σου μόνο το όνομα του Γεροντόπουλου που απ' ότι ξέρω είναι Υφυπουργός Εξωτερικών και άρα δεν είναι άμεσα αρμόδιος για τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρεις, χωρίς να σημαίνει πως ως βουλευτής του νομού δεν θα πρέπει να ενδιαφερθεί.
    Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει τελικά και μόνο αυτόν βρήκες να αναφέρεις ή επειδή ασχολείσαι και με άλλα blogs που έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική, βρήκες ευκαιρία να τον "χτυπήσεις" παθαίνοντας... αμνησία για τους άλλους που επίσης προηγούνται όσον αφορά την ευθύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή