Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Φιλοξενία Κατασκηνωτών στη Μονή Δαδιάς

DSC08760
Στα πλαίσια της μέριμνας και της πρόνοιας της τοπικής μας Εκκλησίας για τη νεολαία του τόπου μας λειτουργούν και φέτος με αθρόα συμμετοχή οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις  της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μονής Δαδιάς. Το σύνθημα της φετινής Κατασκήνωσης είναι «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ». Οι μικροί και μεγάλοι κατασκηνωτές μέσα στο ειδυλλιακό  τοπίο της Μονής μυσταγωγούνται στις αλήθειες της πίστης μας και συγχρόνως κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να επικοινωνούν πρώτα με το Θεό και στη συνέχεια με τους συγκατασκηνωτές τους.
Φέτος οι Κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν σε 4 περιόδους, από 27 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου ε.ε. με υπεύθυνους τον π. Αθαν. Δανάκη, τον π. Γαβρ. Χειμώνα, τον κ. Θεοφ. Δημητριάδη και τον κ. Θεοφ. Ζαφειριάδη. Υπολογίζεται ότι θα  φιλοξενηθούν περίπου 200 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου και απόφοιτοι Λυκείου και φοιτητές.
Μέχρι σήμερα τους κατασκηνωτές επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης μας δύο φορές, την Κυριακή 30 Ιουνίου ε.ε. και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ε.ε. και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να ακούσει την αγωνία τους και τους προβληματισμούς τους.
Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ε.ε. το πρωί ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του ομωνύμου χωρίου, του τέως Δήμου Ορφέως, και την προηγουμένη το βράδυ χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου