Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΑ ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΆ.ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ... Αλλά μάλλον είναι αργα....Χώρια που ελληνισμος, στερειται παληκαριών

Κύπρου: ''Δεν βλέπω λύση με τις μαξιμαλιστικές θέσεις των Τούρκων''

cyprus.xrisostomos
Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι ακόμη και 400 χρόνια να περάσουν, δεν θα καταφέρει να δώσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, εκφράζοντας, την ίδια ώρα, τη θέση ότι οι συνομιλίες κάπου θα τερματιστούν λόγω της στάσης της Τουρκίας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τον Απόστολο Ανδρέα και ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνομιλίες, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε αρχικά ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να πετύχει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος.
«Επιτέλους πρέπει να πάρει το μήνυμα από εμάς ότι όχι 40 χρόνια, 400 χρόνια να περάσουν αυτό δεν θα το καταφέρει. Εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να λογικευτεί η τουρκική ηγεσία και να έρθει να συνεργαστεί μαζί μας και να κάνουμε ένα ομοσπονδιακό κράτος λειτουργικό για το καλό όλου του κυπριακού λαού, Ελλήνων και Τούρκων», είπε.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι αν νομίζει η τουρκική ηγεσία ότι θα πάρει κρατική υπόσταση και πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να απεκδυθεί αυτής της κρατικής υποστάσεως, πλανάται.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Κύπριος που μπορεί να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να την κάνει κοινότητα και να ενωθεί με το ψευδοκράτος για να γίνει η νέα Κυπριακή Δημοκρατία», είπε, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένη από όλα τα έθνη, και είναι ενταγμένη ολόκληρη στην ΕΕ.
«Όταν θελήσουν οι Τούρκοι να γίνουν Ευρωπαίοι μπορούν να γίνουν από χθες, όχι από σήμερα, από εκείνους εξαρτάται, δεν τους εμποδίζει κανένας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα σωστό λειτουργικό κράτος, διότι αν δεν δουλεύει η Ομοσπονδία που θα κάνουμε είναι καλύτερο να μην την κάνουμε καθώς θα καταρρεύσει», σημείωσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει μέλλον στις διαπραγματεύσεις, είπε πως λόγω της άρνησης της Τουρκίας, δεν βλέπει να φτάνουμε στο τέλος. «Κάπου θα σταματήσουν οι συνομιλίες, ή θα χαροπαλεύουν και κάποτε θα σταματήσουν. Δεν βλέπω λύση με τις μαξιμαλιστικές θέσεις των Τούρκων. Θέλουν τα πάντα οι Τούρκοι, δεν νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λειτουργική λύση», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου