Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΛΙΨΗ ...ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 28 του, ένας ωραίος κληρικός, ο παπάς της Δαδιάς!
Ηρπάγη…ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ,ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΑΓΑΘΟΣ ΚΙ ΑΓΓΕΛΟΣ, όπως υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ...έφυγε σε ηλικία 28 ετων!

Ως γνωστόν ο Αγαθάγγελος της Δαδιάς ήταν ο παχύτερος Έλλην, άνω των  200 κιλών!


10523976_799462956754316_3330939074663574724_n
Περίλυπος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και κατόδυνος η ιερατική μας οικογένεια προέπεμψε την 30η Ιουλίου ε.ε., ημέρα Τετάρτη, τον εκ των κληρικών της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αγαθάγγελο Πιστόλα, εφημέριο Δαδιάς, 28 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 28 Ιουλίου ε.ε. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Της εξοδίου, η οποία εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς συμπαραστατούμενος από τον παρεπιδημούντα Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θ ε ό κ λ η τ ο και πλήθος κληρικών. Στην επικήδεια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος του μεταστάντος και τη διακονία του στην τοπική μας Εκκλησία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «όπως ερμηνεύεται το όνομά του ο π. Αγαθάγγελος υπήρξε στη  
σύντομη ζωή του αγαθός άγγελος για την οικογένειά του, για τους χωριανούς του, για την αδελφότητα της Μονής Δαδιάς, για τα πνευματικά του παιδιά και για τη τοπική μας Εκκλησία». Επισφραγίζοντας δε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε το αγιογραφικό «ἠρπάγη ἵνα μή κακία ἀλλάξῃ σύνεσιν αὐτοῦ καί δόλος ἀπατήσῃ ψυχήν αὐτοῦ».
Ο αείμνηστος Αρχιμ.Αγαθάγγελος, κατά κόσμο Νικόλαος Πιστόλας γεννήθηκε το 1986 στη Δαδιά. Πνευματικά οδηγήθηκε στην ιερωσύνη από τον π.Σταμ. Αυτζιόγλου, Αρχιερατικό Επίτροπο Σουφλίου. Το 2010 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Μονής Δαδιάς, εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο μας, ο οποίος μετά από δοκιμασία του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Ψηφίσθηκε από την αδελφότητα της Μονής Ηγουμενοσύμβουλος. Διηκόνησε την ενορία του με ζήλο, οργάνωσε Κατηχητικο για τους νέους, δημιούργησε Πνευματικό Κέντρο και φρόντισε για τον εξωραϊσμό τόσο του Ενοριακού Ναού όσο και των Παρεκκλησίων. Ιδιαίτερα εργάσθηκε αθόρυβα για την πνευματική αναβάθμιση της ενορίας του, αποσπώντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.
Στη γενική θλίψη συμμετέχουμε  με άπειρη οδυνη κι εμείς. Και συνεχώς λέμε: ΚΡΙΜΑ...ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ! Χάθηκε ένας ωραίος άνθρωπος!

Σχετικώς με την περίπτωση του μεταστάντος είχε δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο-κι αναδημοσιεύσαμε κι εμείς, - το ακόλουθο ρεπορτάζ... 

Ο ΠΑΧΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ...ΙΕΡΕΑΣ!

O παχύτερος  Έλληνας  είναι ιερέας!

Λεζάντες φωτο:
Ο πατήρ Αγαθάγγελος Πιστόλας εφημέριος στην ακριτική  ΔΑΔΙΑ ΄Εβρου,  βαρέων βαρών ,και δίπλα με τζόκευ και τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, του εκ Χολαργού όμως ελαυνόμενου.. Το σπίτι του κ. Δαμασκηνού βρίσκεται  επί της  17ης Νοεμβρίου του Χολαργού.Είναι ο πατήρ Αγαθάγγελος Πιστόλας , ο πάντα χαμογελαστός εφημέριος του Πολιούχου και   περίκαλλου  ιερού Ναού Αγ. Νικολάου της Δαδιάς Έβρου και συνάμα ιερομόναχος (Αρχιμανδρίτης) στην  ιστορική Μονής Δαδιάς.
Ο συμπαθής ιερέας ζυγίζει  αισίως 200 κιλά.. και βάλε..
Κι ασφαλώς το φέρει κυριολεκτικά βαρέως για  τα πολλά κιλά του , πολύ δε περισσότερο όταν κανείς από  την οικογένειά του, δεν είναι παχύς.
Ούτε και ο ίδιος ήταν παχύς.. Την έπαθε μόλις απολύθηκε από τον στρατό... Κι όντας άνεργος , μια και δεν είχε τι άλλο να κάνει κατέφευγε στο φαγητό. Καλοφαγάς φανατικός, μπορούσε να διανύσει 40 χιλιόμετρα , συν άλλα τόσα για επιστροφή,  να πάει από Δαδιά έως Ορεστιάδα για να προμηθευτεί καλά σουβλάκια... «Να κάπως έτσι την έπαθα» , λέει σπαρταρώντας στα γέλια ο καλός λευίτης, βέρος Δαδιώτης, γέννημα και θρέμμα της Δαδιάς 
Λόγω του υπερβολικού πάχους του, ο κ. Αγαθάγγελος Πιστόλας, αντιμετωπίζει   δυσκολίες όπως είναι φυσικό. Αντέχει όμως και μάλιστα είναι αεικίνητος, δραστήριος  και πάντα χαμογελαστός και δημοφιλής στην ενορία του. Σημειώστε δε ότι πέραν του όγκου, ο πατήρ Αγαθάγγελος είναι απολύτως υγιής σε όλα τα επίπεδα και το πάχος του δεν του έχει δημιουργήσει καμία παρενέργεια!
 Οι διάφορες δίαιτες στην περίπτωσή του δεν έχουν  φέρει αποτέλεσμα κι έτσι προετοιμάζεται να κάνει σειρά  ειδικών χειρουργικών  επεμβάσεων κατά πάσα πιθανότητα σε Πανεπιστημιακή κλινική  της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου