Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !


ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΗΜΙΓΥΜΝΗ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ!

Αλβανίδα τραγουδίστρια της ποπ εμφανίζεται, σε βίντεο κλιπ της, να χορεύει ημίγυμνη μέσα στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος, στην Πρίστινα. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στη Σερβία. Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο youtube, δείχνει την κoσοβάρα Αλβανίδα τραγουδίστρια, Έρα Ιστρέφι και τα μέλη του συγκροτήματός της, να χορεύουν στο εσωτερικό του Ναού, ο οποίος βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση από το 1998 που σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του λόγω των ένοπλων επεισοδίων στο Κόσοβο.


Η τραγουδ
ίστρια, Έρα Ιστρέφι εμφανίζεται να φοράει ένα αποκαλυπτικό διάφανο βέλο ενώ κάποια μέλη του συγκροτήματος χορεύουν γυμνοί από τη μέση και πάνω.

Η επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης καταδίκασε το γεγονός μιλώντας για βεβήλωση του ναού. Ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην Πρίστινα για να επιστραφεί ο ναός του Σωτήρος στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.



Η κατασκευή του Ναού ξεκίνησε το 1990 όταν επίσκοπος στο Κόσοβο ήταν ο μακαριστός Πατριάρχης των Σέρβων, Παύλος. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1998 που άρχισαν τα πρώτα επεισόδια στο Κόσοβο. Το 2000 κρίθηκε παράνομη η κατασκευή του Ναού διότι χτίστηκε σε χώρο, ο οποίος ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Κοσόβου όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση.

Η τραγουδίστρια
Έτσι ο Ναός πέρασε στην κυριότητα του Δήμου της Πρίστινας μέχρι να αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο αν θα επιστραφεί στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ή θα κατεδαφιστεί. Το γεγονός πάντως ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ενοχλούσε τους Αλβανούς και δύο φορές πυρπολήθηκε από ακραίους εθνικιστές.

Το ζήτημα του Ναού αυτού απασχόλησε και την προεκλογική εκστρατεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι υποσχέθηκε ότι θα τον κατεδαφίσει ενώ το πανεπιστήμιο της Πρίστινας ζήτησε να μετατραπεί σε μουσείο του Ου Τσε Κα (UCK). Σήμερα ο ναός δε φυλάσσεται από τη διεθνή στρατιωτική δύναμη, αλλά ούτε από την αστυνομία του Κοσόβου και όπως καταγγέλλει η επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης χρησιμοποιείται ως δημόσιο αποχωρητήριο.


in-fo-stires.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου