Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ 12 ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ-ΟΜΗΡΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥΣ

altOι δύσκολες ώρες για τις 12 ορθόδοξες μοναχές  που απήχθησαν στη χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας από τους εξτρεμιστές αντάρτες

Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται όλες οι μοναχές της μονής της Αγίας Θέκλας με την ηγουμένη Πελαγία δημοσιοποίησε σήμερα το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Στο βίντεο που όπως σημείωσε το δίκτυο, δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς έχει ληφθεί, εμφανίζονται 16 συνολικά γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν πως είναι καλά στην υγεία τους, πως οι απαγωγείς τις προσέχουν και πως ο λόγος της μεταφοράς τους εκτός μονής ήταν η προστασία τους. Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.


Οι αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ο στρατός μπήκε στη Μααλούλα για να τους καταδιώξει και έκτοτε σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις και ανταλλαγές πυρών.

Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.


Σε κάθε περίπτωση τα λόγια των μοναζουσών δεν μπορούν να θεωρηθούν «ασφαλή» αφού πρόκειται για κουβέντες τις οποίες λένε σε ανθρώπους οι οποίοι τις κρατούν παρά την θέληση τους.

Η ίδια η ηγουμένη Πελαγία σε παλαιότερη συνέντευξη της, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την μονή για κανένα λόγο και ότι προτιμά να πεθάνει ως μάρτυρας
ΒΙΝΤΕΟ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

صور للراهبات المحتجزات من دير مارتقلا بحوزة الجزيرة


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου