Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ


altΣτα εγκαίνια της Κατακόμβης (Παρεκκλησίου) του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται σε ισόγειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός το Σαββάτο 14 Δεκεμβρίου. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασθέν θυσιαστήριο.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα μετά την κατάθεση των Ιερών λειψάνων εψάλη ο Εσπερινός των Εγκαινίων και το εσπέρας της επομένης (Σαββάτου) ο Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του αγίου Ελευθερίου.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Επίσκοπος και οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Ελευθερίου που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό.

Σύμφωνα με την Ιερά Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Σεβασμιώτατος αφού εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα, τους μίλησε με αφορμή τη ζωή του εορταζομένου Αγίου για την χριστιανική αγωγή που έδωσαν σε αυτόν η μητέρα του Αγία Ανθία και ο Επίσκοπος Ρώμης Άγιος Ανίκητος και τους παρώτρυνε  να φροντίζουν να εμπνέουν τα παιδιά τους με πίστη και φώς Χριστού. Τόνισε επίσης ότι η Κατακόμβη αυτή προσφέρεται στη νεολαία του Διδυμοτείχου, μιας και δίπλα στον Καθερδικό Ναό βρίσκονται οι βασικές εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης (Γυμνάσια-Λύκειο-Σχολή Νοσηλευτικής).

Τέλος ο Σεβασμιώτατος  συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνό Αl-azrai για τον ζήλο και την φροντίδα που επέδειξε για τον εξωραϊσμό και την αγιογράφηση της Κατακόμβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου