Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ


altΣτα εγκαίνια της Κατακόμβης (Παρεκκλησίου) του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται σε ισόγειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός το Σαββάτο 14 Δεκεμβρίου. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασθέν θυσιαστήριο.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα μετά την κατάθεση των Ιερών λειψάνων εψάλη ο Εσπερινός των Εγκαινίων και το εσπέρας της επομένης (Σαββάτου) ο Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του αγίου Ελευθερίου.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Επίσκοπος και οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Ελευθερίου που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό.

Σύμφωνα με την Ιερά Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Σεβασμιώτατος αφού εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα, τους μίλησε με αφορμή τη ζωή του εορταζομένου Αγίου για την χριστιανική αγωγή που έδωσαν σε αυτόν η μητέρα του Αγία Ανθία και ο Επίσκοπος Ρώμης Άγιος Ανίκητος και τους παρώτρυνε  να φροντίζουν να εμπνέουν τα παιδιά τους με πίστη και φώς Χριστού. Τόνισε επίσης ότι η Κατακόμβη αυτή προσφέρεται στη νεολαία του Διδυμοτείχου, μιας και δίπλα στον Καθερδικό Ναό βρίσκονται οι βασικές εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης (Γυμνάσια-Λύκειο-Σχολή Νοσηλευτικής).

Τέλος ο Σεβασμιώτατος  συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνό Αl-azrai για τον ζήλο και την φροντίδα που επέδειξε για τον εξωραϊσμό και την αγιογράφηση της Κατακόμβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου