Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

AX ΘΕΟΥΛΗ ΜΑΣ..ΔΕΣ ΤΑ ΧΑΖΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΓΕΛΑ ...ΑΛΛΑ ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ!..τα διποδα που εφτιαξες...ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ..ΚΥΡΙΕ!

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ..ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ…ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΑΚΑΡΙΖΟΝΤΑΙ!

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ –ΙΔΙΩΤΕΣ- ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ! (Πουλάνε μούσια…)
Εν προλόγω πρέπει να αποσαφηνίσουμε τούτο: Είμαστε, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, στις ταλαίπωρες κοινωνίες μας μετά το 1960, υπέρ της δράσης της Εκκλησίας σε όλες τις βαθμίδες της και στις μπίζνες… ΄Οχι δεν είναι άπρεπο… Ο Απ.Παύλος ήταν σκηνοποιός… Διότι έπρεπε να βγάλει τα προς το ζείν…
Μερικές εκκλησιαστικές κοινότητες έχουν τη δυνατότητα, προς εκπλήρωση –κάλυψη της κοινωνικής τους αποστολής να κάνουν πολλές τομές, ασχολούμενες και με μπίζνες… Η Καθολική Εκκλησία επ αυτού πρωτοπορεί! Δεν είναι σαφώς προς μίμηση… αλλά μπορεί να γίνει κάτι … προς βοήθειαν του λαού, των πιστών…Υπό έναν όρο: Να τηρούνται τα όσα εκπορεύονται εκ Χριστού! Κι αυτός είναι ξεκάθαρος αιωνίως!.
Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται στον ορίζοντα δραστηριότητες της Εκκλησίας που είναι προφέσσιοναλ .. μπίζνες μεν .Λίαν καλώς Και λίαν κακώς, αν τις μπίζνες τις διαχειρίζονται …κλασσικά ΛΑΜΟΓΙΑ.. ( Τσακάλια κοσμικά, ιδιωτικά κυρίως…κι όχι αναγκάστικά ιερωμένοι) τα οποία μέσω της Εκκλησίας… τα χουφτώνουν…
ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ που στήνονται από κάποιους Μητροπολιτάδες.. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ αγαθον! Και μακάρι όλα τα θρησκευτικά SYSTEM να προχωρούσαν στο ίδιο level.. Όπως η ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ, που μπορεί να καταστεί ΜΕΓΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ… ατυχώς ΧΩΛΑΙΝΕΙ…
ΔΕΙΤΕ όμως το στόρυ της Μητρόπολης Κέρκυρας! Και θα καταλάβαιτε!
Επ αυτού του φαινομένου η Εκκλησία οφείλει να καρατομήσει κάθε αναιδή και βέβηλο!
Μερικές Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα ,λίαν καλώς, δημιούργησαν και πρέπει να δημιουργούν διάφορα κέντρα Συνεδρίων κ.λ.π.
3 δισεκατομμύρια δραχμές, περίπου, ως το 2000 είχε κοστίσει το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας... (ανανέωση περιεχομένου 04.10.2013)




Υπό αποπεράτωση βρίσκεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας το Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο αναφερόμαστε με τα δύο αδιάσειστα έγγραφα-ντοκουμέντα.
Η ανοικοδόμησή του αποτέλεσε ένα μεγαλόπνοο έργο για το νησί, το οποίο όμως δεν ευτύχησε να δει αποπερατωμένο ο μακαριστός Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος Τριβιζάς.
Σχετικά στα πρακτικά συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής (τα οποία μπορείτε να προσπελάσετε εδώ) διαβάζουμε: στο εδάφιο 29 ότι:
Στην με αριθμό 1335/11-12-96 ερώτηση δόθηκε με το υπ' αριθμ. 44449/24-12-96 έγγραφο από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας η ακόλουθη απάντηση:
"Απαντώντας στην ερώτηση 1335/11.12.96 των Βουλευτών κ.κ. Π. Κουναλάκη και Σ. Δανέλλη, με θέμα τη χρηματοδότηση του Συνεδριακού Κέντρου Κέρκυρας και όσον αφορά το Πρόγραμμα INTERREG (I και ΙΙ), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
α) Το έργο "Συνεδριακό Κέντρο Κέρκυρας" χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα INTERREG Ι και ΙΙ με το ποσό των 1.990 εκατ. δρχ.


Στη συνέχεια υπεβλήθη αίτημα από την Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας για πρόσθετη χρηματοδότηση 1 περίπου δισ. δρχ. για ολοκλήρωση του έργου και κατασκευή β' ορόφου. 


Το ΥΠΕΘΟ συνέστησε Επιτροπή Ελέγχου (η οποία ύστερα από επιτόπιο έλεγχο βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης της έκθεσης ελέγχου) του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου του έργου προκειμένου να προσδιορισθεί το ελάχιστο ποσό που απαιτείται προκειμένου το συμβατικό αντικείμενο να αποπερατωθεί και να καταστεί λειτουργικό ώστε η δαπάνη να είναι επιλέξιμη. Οι πόροι του προγράμματος βέβαια δεν επιτρέπουν την επέκταση του έργου και την κατασκευή του β' ορόφου.
β) 'Οσον αφορά τη νομιμότητα της χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια, σας γνωρίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η σκοπιμότητα χρηματοδότησης του έργου ήταν η ενίσχυση του τουρισμού και μάλιστα ειδικών μορφών τουρισμού ανταποκρινόμενοι ακριβώς στους στόχους και τις επιλογές της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Βρισκόμεθα ήδη σε επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη ώστε μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο να εξευρεθεί τρόπος λειτουργίας που να εξασφαλίζει το δημόσιο έλεγχο στο έργο.
Ο Υφυπουργός
ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ"


( Υπογραφή υφυπουργού .. Πάχτας … Σκέτο μάλαμα εγκυρότητας!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου