Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ...ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ!

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! Ο ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...

Σε λειτουργία τίθεται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, με το οποίο οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν πλήρη πρόσβαση μέσα σε 24 ώρες στο τραπεζικό προφίλ φυσικών και νομικών προσώπων.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας αλλά και η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπουν στις οθόνες των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών όλες τις κινήσεις δανείων, λογαριασμών και επενδύσεων των φορολογουμένων που επιθυμούν να ελέγξουν. Μέχρι σήμερα οι ελεγκτικές αρχές ήταν υποχρεωμένες να περιμένουν έως και τέσσερις μήνες μέχρι τα σχετικά στοιχεία να διαβιβαστούν χειρόγραφα.

Κόμβος διασύνδεσης των τραπεζών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα είναι η διατραπεζική εταιρεία Τειρεσίας Α.Ε. Μοναδικό απαραίτητο στοιχείο για την υποβολή του αιτήματος είναι ο ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που ελέγχεται. Με την υποβολή αιτήματος οι ελεγκτές θα ζητούν από τα πιστωτικά ιδρύματα να απαντήσουν για συγκεκριμένους φορολογούμενους αρχικά εάν ο κάτοχός του είναι πελάτης τους με οποιαδήποτε σχέση και εάν είναι, θα παρατίθεται κατάλογος με τα δεδομένα για καταθετικό λογαριασμό πρώτης ζήτησης, καταθετικό προθεσμιακό λογαριασμό, επενδυτικό ή άλλο λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζα.

Ως ανώτατος χρόνος διαβίβασης των αιτημάτων ορίζεται η 12η μεσημβρινή της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την ημέρα υποβολής του αιτήματος, ενώ υπεύθυνος είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Την ίδια ώρα, απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιεί το ηλεκτρονικό κατασχετήριο και έτσι, μέσα σε διάστημα 10 ημερών, όσοι έχουν χρέη προς την εφορία και τα τελωνεία θα βλέπουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν με ένα… κλικ.

Με την απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα οι τράπεζες θα πρέπει, από τη στιγμή που λαμβάνουν από τις εφορίες το ηλεκτρονικό κατασχετήριο και διαπιστώνουν ότι στους λογαριασμούς των οφειλετών υπάρχουν χρήματα, να τα αποδίδουν άμεσα στις εφορίες.

Κατασχέσεις δεν θα γίνονται σε μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα ύψους έως 1.000 ευρώ καθώς και στα επιδόματα ανεργίας.

Το θέμα είναι ποιός θα ελε΄γχει τους ελέγχοντες, αφού οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν χρήματα ούτε στο δικαστήριο να πάνε.

stakarfakia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου