Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ...ΑΝΑΚΑΤΑΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


 

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ...ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ...

Καλεί τον Ιγνάτιο να μας "δηλώσει"...ποιας κομματικής απόχρωσης είναι, ενώ για τον Σισανίου-Σιατίστης. Παύλο, κάθετα τον ονοματίζει ως αριστερό.. Αμφότεροι, Ιγνάτιος και Παύλος υπήρξαν εξ εκείνων των 6 περίπου Ιεραρχών που καταδίκασαν, ό ένας πίσως από τον άλλον...τη Χρυσή Αυγή!

Πάντα τα καυγαδάκια μεταξύ Ιεραρχών, παρουσίαζαν ενδιαφέρον και κυρίως έβγαζαν στην φόρα άγνωστες πτυχές. Δείτε τι σημειώνει στη σημερινή ιστοσελίδα του ο κ. Αμβρόσιος Καλαβρύτων:

  Εν Αιγίω τη Δευτέρα 30ή Δεκεμβρίου 2013ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
ΣΤΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

        

Δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδος, που εκδίδεται εδώ στο Αίγιο, την επομένη των Χριστουγέννων, στις 26 Δεκεμβρίου, μας επισκέφθηκε, κρατώντας στα χέρια του ένα δημοσίευμα από την ηλεκτρονική εφημερίδα «romfea.gr», το οποίο αναφερόταν σε Δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με τίτλο: «Ιεράρχες είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή» και με επιμονή μας εζήτησε να τις σχολιάσουμε.
Ἡ απάντησή μας αρχικά ήταν αρνητική. «Άφησέ  με, ἀδελφέ μου, τοῦ είπα, χρονιάρα ημέρα σήμερα! Τώρα η σκέψη μας πρέπει να στρέφεται μόνο γύρω από τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού»!  Και ο δημοσιογράφος έφυγε!
Σήμερα όμως Δευτέρα ο καλός αυτός άνθρωπος επανήλθε με τρόπο ευγενικό και με το επιχείρημα, ότι τώρα πια τα Χριστούγεννα πέρασαν!
Κατ΄ ανάγκην λοιπόν αναγκάζομαι να προβώ στην εξής Δήλωση:

1.              Κατ’ αρχήν εμείς οι Κληρικοί παντός βαθμού καλόν είναι να σεβόμεθα την ιερότητα των Μεγάλων Εορτών και επομένως όσο είναι δυνατόν να αποφεύγουμε τις παγίδες, που μας στήνουν τέτοιες ημέρες κάποιοι δημοσιογράφοι. Δεν προκαλεί καλή εντύπωση, όταν κατά τήν ημέρα των Χριστουγέννων ανοίγει κάποιος την «romfea.gr» και διαβάζει Δηλώσεις κάποιου Ιεράρχου με αντικείμενον ένα θέμα, το οποίον ούτως ή άλλως δημιουργεί πικρίες, διχοστασίες και ό,τι άλλο! Ένα θέμα, που από την φύση του  φυγαδεύει από τις καρδιές μας την Ειρήνη, την οποίαν έφερε ο Σαρκωθείς Λόγος του Θεού καί τήν οποίαν ύμνησαν οι Άγγελοι με το «και επί γης Ειρήνη»!  Δυστυχώς ο  αγαπητός Αδελφός μας κ. Ιγνάτιος έπεσε στην παγίδα της προβολής  και της αυτοπροβολής!
2.              Οι Δηλώσεις του αυτές καθαυτές υπήρξαν άψογες! Οπωσδήποτε όμως μας ξαναγυρίζουν σε ένα θέμα, που πονάει την Εκκλησία! Εμμέσως πλην σαφώς, άλλους μεν Ιεράρχες τους παρουσιάζει ως «φωτεινά μυαλά», διότι απ’ αρχής ετάχθησαν κατά του πολιτικού μορφώματος, που ονομάζεται «Χρυσή Αυγή» και άλλους  τους εμφανίζει ως εκτός τόπου και χρόνου, διότι δεν κατόρθωσαν να διακρίνουν τον κίνδυνο!
3.              Στην πρώτη κατηγορία ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος κατατάσσει τον εαυτόν του! «Τότε, που τα πράγματα δεν ήσαν ξεκάθαρα, τότε είχαμε κάποιοι μελετήσει σωστά....», είπε με πολλήν......... σεμνότητα!
4.              Στο σημείο αυτό εδήλωσα, ότι ετελείωσα. Ωλοκληρώθηκε η Δήλωσή μου. Εν τούτοις ο καλός αυτός δημοσιογράφος-συνομιλητής μας, αντιλαμβανόμενος τον έμμεσο υπαινιγμό μου,  επέμενε να λάβω μια πιο σαφή θέση! Επί λέξει μας είπε: «Σεβασμιώτατε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εμμέσως αναφέρεται εις Υμάς και Σας καταγγέλλει, ότι είσθε μεταξύ εκείνων των Ιεραρχών, οι οποίοι στο ζήτημα της Χ.Α.«παγιδεύτηκαν από κάποια αφέλεια ἠ από κάποια έντονη φιλοπατρία....»  Δεν θα απαντήσετε, λοιπόν, τίποτε;
5.              Σεις οι δημοσιογράφοι, αδελφέ μου, του είπα, δεν μας αφήνετε να αγιάσουμε! Μας παρενοχλείτε και μας προκαλείτε! Ας παραδεχθώ, λοιπόν, ότι είτε από αφέλεια, είτε από φιλοπατρία παγιδεύθηκα! Τούτο όμως δεν είναι ανθρώπινο; Ουδείς είναι αλάθητος!
6.              Από την πλευρά μου, λοιπόν, θα έλεγα ότι αυτό συμβαίνει συνεχώς στην καθημερινή ζωή! Δεν είμαστε αλάθητοι! Άλλοι παγιδευόμεθα στο ένα, άλλοι στο άλλο θέμα, αλλά η ζωή προχωρεί! Μόνον ο Θεός κατέχει την απόλυτη αλήθεια!  Αντιθέτως, εμείς οι άνθρωποι κατέχουμε μέρος της αλήθειας, μικρό ἠ μεγαλύτερο. Γι’ αυτό ακριβώς στην Ορθόδοξη Εκκλησία καθιερώθηκε το Συνοδικό Σύστημα, όπου κυριαρχεί ο νόμος:«ἡ γνώμη των πλειόνων κρατείτω»!
7.              Για να γίνω σαφέστερος, μερικοί Ιεράρχες μας έχουν παγιδευθή στο άλλο άκρο, στην αριστερή κουλτούρα και ιδεολογία! Είναι αυτοί, τους οποίους εμείς ονομάσαμε «αριστερούληδες»! Ας παέι, λοιπόν, κάποιος από εσάς να ζητήσει μια Δήλωση του Σεβ. Δημητριάδος γι’ αυτούς, τους αριστερούληδες Ιεράρχες, και τότε ελάτε να τα ξαναπούμε! Ένας απ΄αυτούς  με πολλήν θρασύτητα μας απένειμε τον χαρακτηρισμό«ανεγκέφαλος»!!!! «Δεν πρόκειται να υπερασπισθώ τον εαυτό μου απέναντι σε κανέναν ανεγκέφαλο», έγραψε ο Σεβ. Σιατίστης.
8.              Για τον συγκεκριμένο Ιεράρχη, ο οποίος εμφορείται από αριστερές ιδέες, έχουμε γράψει: «Ο αγαπητός μας εν Χριστώ Αδελφός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος τώρα τελευταία έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, απ΄ όπου ευκαίρως-ακαίρως προβάλλει τις αριστερόστροφες απόψεις του».  Απάντηση μέχρι σήμερα δεν έλαβαμε! Και βεβαίως  ούτε ένα συγγνώμην!
9.              Ζητήστε, λοιπόν, από τον κατά τά άλλα λαλίστατο Σεβ. κ. Ιγνάτιο να σας σχολιάσει και αυτό το κομμάτι της Ιεραρχίας!   Και ελάτε να τα ξαναπούμε.
10.         Το ζήτημα της Χ.Α. τώρα πια είναι θέμα για το αρχείο. Ας μη τα βάζουμε με τους νεκρούς! Αυτό δεν είναι ανδρεία! Ζητήστε όμως από τον Σεβ. Δημητριάδος να σας σχολιάσει μερικά πιό καυτά ζητήματα  της επικαιρότητος, ώστε να σχηματίσουμε μια πιο σαφή εικόνα ως προς τοκατά πού ατενίζει και ο ίδιος. Ερωτήστε τον π.χ. να λάβει θέση για το ζήτημα της κας Ρεπούση, Βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία θεωρητικά μεν ανήκει, πρεσβεύει, υπηρετεί  και διαδίδει την αριστερή ιδεολογία και κουλτούρα, έμπρακτα όμως ανήκει στους κεφαλαιοκράτες! «30 ακίνητα συνωστίζονται στα πόδια της Ρεπούση» ἐγραφε μόλις προχθές, στις 25 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»!!!!!  «Δέκα (10) από αυτά είναι καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά!!!!»Με τέτοιες προϋποθέσεις ο καθένας μας μπορεί να το παίζει αριστερός σε μια καπιταλιστική Κοινωνία, όπου υπάρχουν πολλοί αφελείς και πολλά κορόϊδα!  Δώστε μου και εμένα τριάντα ακίνητα, αστικά, αγροτικά, εξοχικά και τότε ελάτε να με ερωτήσετε και για την Χ.Α., και για την ΔΗΜ. ΑΡ.  Πρώτα όμως πηγαίνετε  να ερωτήσετε τον Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και έπειτα ελάτε και σε μας!   


       Για κάθε καλόπιστο αναγνώστη σας παραπέμπουμε στην ανάρτηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο “ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! ΤΟ ΕΓΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠ’ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ”                  Ας κλείσουμε τη  συζήτησή μας με μια ευχή: Στον καινούργιο χρόνο  εμείς τουλάχιστον οι Αρχιερείς ας γίνουμε πιο ευσπλαχνικοί και πιο φιλάδελφοι!


             Χρόνια Πολλά , ευλογημένο το Νέο Έτος

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου