Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΕΝ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ...ΔΙΑΒΟΛΟΘΕΟ!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ...
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΩΣΕΩΣ…η οποία τελικά περιήλθε στον πλήρη έλεγχό του.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ…ΧΟΡΟΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ
Όλες οι εντός των κόλπων της εκκλησίας διενέξεις γίνονται για το παραδάκι και υπάρχει πακτωλός χρημάτων.. ..Θυμίζουμε:
1)Θυμίζουμε το σκάνδαλο της Ι.Μονής Αγ. Εφραίμ στη Ν. Μάκρη της Αττικής ,όπου ο τότε Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων ήθελε να βάλει χέρι στο χέρι το παγκάρι της Μονής που χαίρει μεγάλη φήμης. Τα βρήκε όμως μπαστούνια από τις γερόντισσες και σήμερα καταδικασθείς και αποσχηματισθείς είναι απλός μοναχός χωρίς να τον έχει εγκαταλείψει το θράσος επανόδου στο βαθμό του επισκόπου..
2) Η αγριότητα δίωξης από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κατά του Αρχιμανδρίτη του ναού Αγ. Νεκταρίου, Παπα-Γιάννη που ακόμη δεν ξέρουμε τα ακριβή αίτια της δίωξης του… Ο σκοταδισμός εν πλήρη δόξει…
3) Η περίπτωση του Μητροπολίτη Ιερόθεου ( μάλλον διαβολόθεου) Ναυπάκτου, ο οποίος έχει σπάσει όλα τα ρεκορ μένους κι ασίγαστης βουλιμίας να αρπάξει, τη μονή Μεταμόρφωσης–κόσμημα για τη Ναύπακτο- και να την ελέγχει οικονομικά… Και τα κατάφερε, με διάφορα δικολαβίστικα να εκδιώξει τους μοναχούς και να γίνει το μεγάλο αφεντικό της Μονής…

Τα παρακάτω στοιχεία υπερβαίνουν κάθε φαντασία σατανικότητας-δολοπλοκιών που ανθούν στον κήπο της Εδεμ Ναυπάκτου… εις δόξαν φυσικά του Κυρίου, που μαγαρίζεται από την αφροσύνη ορισμένων ιεραρχών… που αντί του σταυρού, έχουν αναγάγει το παραδάκι σε Θεότητα την οποία και προσκυνάνε μετά πάθους απογυμνωτικού.
΄Ετσι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει διότι η Εκκλησία βάλλεται, όχι εκ των έξωθεν, αλλά εκ των έσωθεν..Και φυσικά ο Ιερόθεος δεν είναι εκκλησία, αλλά υπηρέτης της Εκκλησίας…Οποιαδήποτε ταύτιση θα είναι ατυχής!
Τα παρακάτω αναλυτικά στοιχεία με το μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, είναι αναρτημένα σε πολλές ιστοσελίδες εδώ και καιρό…Θα φρίξετε από τις επιδόσεις του διαβολόθεου –κατά κόσμον Ιερόθεου- της Ναυπάκτου..


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ..ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟΜΑΝΗ ΠΑΠΑ!
[ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ]

Ε, ρε Γέροντα τι σου έμελλε να πάθεις..
Δημιούργησες ένα όμορφο
Μοναστήρι και με τους
δικούς σου παράδες... και τώρα σου το
"χούφτωσε" ΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΣ!
Αγγελικός ο κόσμος ΣΑΣ , έτσι;

Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη

Το 1972 ο τότε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ναυπάκτου Αρχ. Σπυρίδων Λογοθέτης οραματίζεται την ίδρυση νέου Mοναστηριού κοντά τη Ναύπακτο, και την αναβίωση του ανδρικού μοναχισμού στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ιερή παράδοση και ιστορία στο μοναχισμό. Κατόπιν σχετικών ενεργειών, το 1976 η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, παραχωρεί 13 στρ. για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα εκδίδεται και η ιστορική άδεια 1696/76 ανέγερσης της Ιεράς Μονής και ιερού ναού στην περιοχή της πρώην Κοινότητας Σκάλας, σε απόσταση μόλις 4 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο.


Μέχρι το Δεκέμβριο του 1997, με τη βοήθεια του Θεού, με πολύ κοπιαστικό έργο, της ήδη ιδρυθείσας Κοινοβιακής Αδελφότητας, των πιστών κατοίκων, των φίλων αποδήμων και γηγενών, των δωρητών και των εθελοντών και των μελών των συλλόγων και φίλων της Ιεράς Μονής, συντελέστηκε το μέγα αυτό θαύμα της δημιουργίας, απ’ το μηδέν. Το έργο που οραματίστηκε πρώτος ο ιδρυτής του, ο σεβαστός Γέροντάς μας και οι πρώτοι αδελφοί μοναχοί, έγινε πραγματικότητα.

Έτσι, η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος, με τη βοήθεια του Θεού και την βοήθεια και αλληλεγγύη του Ναυπακτιακού λαού μεν, αλλά και πολλών φίλων από όλο τον κόσμο, αναδεικνύει πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια, το μικρό χωριό της Σκάλας, σε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την περιοχή. Έγινε πλέον, ένα "περιβόλι" της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑΣ και μια άλλη μικρή ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, για την ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!



Το εθνικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, λατρευτικό, ιεραποστολικό και χριστιανικό έργο δεν μπορεί να έχει σύνορα! Δεν έχει σταμάτημα, δεν έχει όρια. Όλο και νέες δράσεις εγκαινιάζονται, όλο και νέοι στόχοι τίθενται.
Η γιγάντια ήδη σε ΚΑΡΔΙΑ – ΘΕΛΗΣΗ – ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ 25 μελής ΑΝΔΡΩΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και να δυναμώσει, να τελειοποιήσει και εκσυγχρονίσει το μοναστηριακό κτιριακό συγκρότημα, με την προσθήκη και κατασκευή νέων κτιρίων, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει ξενώνα, αίθουσα συνεδρίων, ηχοληψιών, ροτόντα και βοηθητικούς χώρους, στη Ναύπακτο. Ηταν η επέκταση και ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου. Του πρώτου Συνεδριακού Κέντρου για το νομό Αιτ/νίας τότε, όπως υποστήριζε και ο Νομάρχης προς το αρμόδιο Υπουργείο.
ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ- ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΆΡΦΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ  ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ κ.ΙΕΡΟΘΕΤΟΥ!


Έτσι η Μονή, υπέβαλε πρόταση και προυπολογισμό γιά αίτηση επιδότησης κρατικής και Ευρωπαϊκής. Πράγμα που επέτυχε λόγω της πρωτοτυπίας για την εποχή, αλλά και γιά την περιοχή.


Πράγματι, με την υπ’ αριθμ. 64131/ΝΝ711/Ν.1892/90/04.12.1997 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή επένδυσής της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου, νπδδ, στις διατάξεις του Ν. 1892/1990. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, ο τότε Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Γιάννης Βαϊνάς.


Έτσι επιχορηγήθηκε η Μονή, για τις δαπάνες της επένδυσής της στο κτηριακό συγκρότημα της στη Σκάλα Ναυπάκτου με το ανωτέρω αντικείμενο, κατ’ εφαρμογή του αρθ. 2 παρ. 1 περ. ιζ΄ του Ν. 1892/1990, αρχικά με ποσό ύψους 229.285.000 δρχ. (ήτοι 672.882,55 €), το οποίο αντιστοιχεί στο 35% της συνολικής δαπάνης της παραγωγικής επένδυσης (η οποία ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 655.100.000 δρχ., ήτοι 1.922.523,84 €).



Το έργο πέρασε στη φάση των κατασκευών, της υλοποίησης, της τελειοποίησης και του οριστικού προβλεπόμενου απολογισμού, με την παράδοσή του σε λειτουργία στο κοινωνικό σύνολο. Κλήθηκαν τα αρμόδια ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και με το υπ’ αριθμ. 148ο Πρακτικό της 28.01.2000 ομόφωνης γνωμοδότησης της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 2601/98 για α) την ολοκλήρωση της επένδυσης και της οριστικοποίηση του κόστους της στο ποσό των 630.012.000 δρχ., β) την πιστοποίηση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας, γ) τον καθορισμό της 30.11.1999 ως ημερομηνίας ολοκλήρωσης της επένδυσης και δ) την απαλοιφή από την εγκριτική απόφαση του όρου για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.


Από τότε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως, τα συνέδρια που ακολούθησαν εθνικά και διεθνή, οι φιλοξενίες, οι εκπαιδευτικού χαρακτήρα διάφορες εκδηλώσεις, οι ημερίδες, και οι πολιτιστικές δράσεις, υπήρξαν ως σήμερα πάρα πολλά, αλλά και ακόμα συνεχίζονται αδιάκοπα.


ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.



Το χρήμα δυστυχώς "ΑΡΕΣΕΙ" και μάλιστα πολύ, ακόμα και στους κληρικούς και στους μητροπολίτες... Δυστυχώς, οι περισσότεροι ρέπουν στη φιλοχρηματία, πλην ολίγων και μετρημένων στα δάχτυλα [αείμνηστοι Δαμασκηνός Ναυπάκτου, Καλίννικος Εδέσσης, Καντιώτης Φλωρίνης, Σεβαστιανός Κονίτσης, κ.λ.π].

Άλλοι ζητούν παρανόμως χρήματα "ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ", όπως έλεγαν, άλλοι για να "κινούνται" ΟΤΑΝ και αν, γίνουν… ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και άλλοι πάλι, για το δικό τους λόγο...
ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ...ΧΟΥΦΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΣΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! 

 Ως επί 49 χρόνια, άμισθος ιεροψάλτης, έχω βαρεθεί πια να διαβάζω στο ψαλτήρι μητροπολιτικές εγκυκλίους με την ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ – ΠΡΟΤΡΟΠΗ – “ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΔΙΣΚΟΣ.” !!! Το περιεχόμενο δε που συλλέγεται από τους χριστιανούς, σχεδόν ποτέ δεν παραμένει στην ενορία για τις πολλές ανάγκες της, αλλά κατευθύνεται … για άλλες ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ… Και μιλάμε για ποσοστά επί τοις % που έχουν ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Η ΙΣΟΝ!!!
Στη Θεσσαλία τιμωρήθηκε ένας απλός παππούλης γιατί … ΔΕΝ "ΕΠΙΑΣΕ" στην ενορία του, ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!!!
http://www.newsbomb.gr/prionokordela/rokanidia/story/272251/apisteyto-ieri-kampana-se-ierea-giati-den-epiase-ton-oikonomiko-stoho
Όσο ήταν επίσκοποι Ναυπάκτου, οι αείμνηστοι Δαμασκηνός Κοτζιάς, Νικόδημος Ζαλούμης και ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, τα έργα ανέγερσης του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως, προχώρησαν χωρίς πρόβλημα… Αλλά ο νυν σεβασμιότατος Ναυπάκτου, ήθελε πολλά… δια “τας επισκοπικάς ανάγκας”!!!



Η εποχή που ο μακαριστός Δαμασκηνός Κοτζιάς, είχε δώσει ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ, ότι η Μονή είναι αφορολόγητη επειδή ανεγείρεται, ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!



Δείτε εδώ στην αρχή που ήρθε το μέγεθος του αρμέγματος και τα σχετικά… που όλα ξεκίνησαν το 1998, με τις καταγγελίες του σεβ. κ. Ιεροθέου Βλάχου στη εφημερίδα Καθημερινή, και μετά, με τρόπο, στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
http://syletpatr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_11.html
Το μοναστήρι έμεινε στον άσσο… οπότε ο καλός μας ιεράρχης ζήτησε από την Ιερά Μονή να παρανομήσει ευθέως !!! Ξέρετε πως;;; Διαβάστε εδώ:
http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/search?updated-max=2013-10-13T09:06:00-07:00&max-results=7

Να σας πω εγώ να μην κουράζεστε, ήθελε η επιδότηση να καταχωρηθεί λογιστικά στα έσοδα της Μονής, για να «αρμέξει», υποτίθεται νόμιμα, ένα ποσό γύρω στο 15 με 25 %!!! Θα ήταν φοβερή η απάτη εις βάρος του Δημοσίου!!! Τα χρήματα ήταν του Δημοσίου, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και αυτός ο ευλογημένος τα ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ!!! Γίνεται αυτό αγαπητοί αδελφοί Έλληνες, χριστιανοί αναγνώστες;;;



Αν θέλετε αναλυτική εξήγηση, ανατρέξτε εδώ:
http://syletpatr.blogspot.gr/2013/01/httpwww.html
Ή εδώ:
http://www.axiaplus.gr/article/26244/to-iero-skandalo-toy-mhtropolith-naypaktoy/#.UMtyIPBZcXo.email



Η συνέχεια ήταν ο ανελέητος ασταμάτητος «ιερός» διωγμός, με καταιγισμό εγγράφων καταγγελιών του μητροπολίτη Ιερόθεου Βλάχου κατά των μοναχών, προς κάθε αρμόδια Αρχή, προς τον τύπο, και για κάθε τι που είχε σχέση με το μοναστήρι και τις δραστηριότητες των Μοναχών.
Μερικές από αυτές που έχουμε υπ' όψη μας:
Καταγγελία
κακουργηματικού χαρακτήρα, εκ μέρους του μητροπολίτη, το 1998, στις εισαγγελικές Αρχές γιά τάχα παρακράτηση/ κατάχρηση του ΦΠΑ.
Καταγγελία
κακουργηματικού χαρακτήρα, εκ μέρους του μητροπολίτη, για τάχα παράνομη εκσκαφή και παράβαση του νόμου περί αρχαίων.
Επίσης καταγγελία
κατά των μοναχών, για τάχα λήξη και υπέρβαση της οικοδομικής άδειας της Μονής.
Καταγγελία
στη ΔΟΥ και στο ΣΔΟΕ και στην Επιθεώρηση Οικονομικών Ελεγκτών, για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες των μοναχών και κακοδιαχείριση στα οικονομικά.
Καταγγελία
πολλές φορές στην Ιερά Σύνοδο, ότι τάχα η συγκεκριμένη Μονή είναι αδιοίκητη και ανέλεγκτη και ότι οι μοναχοί είναι "ανυπάκουοι" και δεν εφαρμόζουν τους Ιερούς Κανόνες.
Καταγγελία
στο Υπουργείο Οικονομικών, γιά να ανακληθεί η επιδότηση.
Καταγγελία
στον Γενικό Επιθεωρητή Λ. Ρακιτζή για κακοδιαχείριση του μοναστηριού. ως νπδδ.
Καταγγελία
στον Άρειο Πάγο, για δήθεν σοβαρές ποινικές παραβάσεις των μοναχών, στα περί λειτουργίας και ίδρυσης του μουσείου στη Μονή.
Καταγγελία
στη Σύνοδο για να ανακληθεί το Προεδρικό Διάταγμα Ίδρυσης της Μονής του 1980, που είχε εκδώσει η Μονή, με την Απόφαση του μακαριστού Μητροπολίτη Δαμασκηνού Κοτζιά.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Αξίζει να σημειωθεί εν συντομία (χρειάζεται άλλο άρθο) το πλήθος των δικαστικών διώξεων που έκανε με αγωγές, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, κατά διάφορων που ή τους θεωρούσε εχθρούς του ή τους πίστευε ως συμπαραστάτες του μοναστηριού!!!
Υπέβαλε αγωγές κατά καιρούς κατά των Διονύση Μακρή, Λούκα Βασίλη, Γεώργιου Κουβέλη Μ. Πηλαβάκη, π. Ιωάννη Διώτη, κατα όλου του Ηγουμενοσυμβουλίου και του γραμματέα του μοναστηριού κλπ κλπ.

Στα πλαίσια του ανελέητου και ασταμάτητου «ιερού» διωγμού, εκτός από τα δικαστήρια, και εκτός απ’ τις καταγγελίες και τα αμέτρητα δημοσιεύματα και τα δελτία τύπου, έγινε απίστευτος καταιγισμός πειθαρχικών ποινών, απ τον κ. Βλάχο, εναντίον των ιδρυτικών στελεχών του μοναστηριού αλλά και κατά των υπολοίπων μοναχών.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΚΑΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ κ. Ιερόθεου Βλάχου, που θα μείνει στην εκκλησιαστική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, ως ο Νεο-βαυαρός ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ κοινοβιακού ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ.

Στόχος του προμελετημένος και προφανής, το ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ.
Μερικές μόνο από τις "ιερές" πειθαρχικές ποινές, που ο ίδιος ο κ. Βλάχος, απλόχερα, άδικα, και αβίαστα, παρανόμως επέβαλε:
α) Επέβαλε «έκπτωση» από την Ηγουμενία, στον κτήτορα και ιδρυτή Καθηγούμενο Αρχιμ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη, που πρώτος έδωσε όλη του την περιουσία, για την ανέγερση του μοναστηριού, και παραμένει πάντα ο Πνευματικός πατέρας, όλων των μοναχών και όχι μόνο.
β) Για να επιτύχει πλήρη οικονομικό μποϊκοτάζ της μοναστικής Αδελφότητος, "έκοψε" τους μισθούς και απέλυσε όλους ανεξαιρέτως τους θεολόγους, αρχιμανδρίτες - ιερομονάχους του μοναστηριού (Ιερώνυμο, Νεκτάριο, Συμεών, Ιγνάτιο, Ειρηναίο, Ρωμανό). Οι δύο, επαναδιορίστηκαν αργότερα, αφού βέβαια πρώτα "πείστηκαν" και "υπέκυψαν" με κατάλληλους χειρισμούς, ώστε να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, οριστικά. Πληροφορίες δημοσιογραφικές μάλιστα, αλλά ανεξακρίβωτες, μας αναφέρουν, ότι "πιέστηκαν" και υπέγραψαν και επαίσχυντη "δήλωση μετάνοιας", στην μητρόπολη... Αν αληθεύει αυτό, είναι ένα ακόμη αίσχος για τον "πολυγραφότατο" μητροπολίτη που το ζήτησε ή που το επέτρεψε να συμβεί στην εποχή μας.
γ) Επιβολή πειθαρχικής ποινής ακοινωνησίας, (τηλεγραφικώς το 2007) στους τέσσερις του Ηγουμενοσυμβουλίου, ώστε να επηρεαστεί ή δυνατό, το ποινικό δικαστήριο Μεσολογγίου, κατά της κας Κ. Σ. , που πλαστογράφησε στη ΔΟΥ, φορολογικά έγγραφα του μοναστηριού και δικαζόταν σε δύσκολη πολυήμερη δίκη, με συνήγορο τον γνωστό Διονύσιο Πελέκη, και δικηγόρο τότε, του μητροπολίτη κ. Ι. Βάχου.
δ) Ειδική πειθαρχική "καταδίωξη" με μανία και με κάθε μέσο, και κατά του Γραμματέα του μοναστηριού, Αρχιμ κ. Ιγνατίου, εναντίον του οποίου διενήργησε ακόμα και πλειστηριασμό κατάσχεσης στο πατρικό σπίτι, για ευτελές χρηματικό ποσό, δήθεν για δικαστικά έξοδα. Και μάλιστα μέσα στη Μ. Εβδομάδα. Σε επικοινωνία για το θέμα, με τον π. Ιγνάτιο, μας είπε, ότι του έχει επιβάλλει ο κ. Ιερόθεος πάνω από δέκα ποινές και συνεχίζει ακόμη.
ε) Επιβολή πειθαρχικής ποινής ακοινωνησίας σε ολόκληρη την Αδελφότητα, ώστε να επικρατήσει πανικός, σε όλο τον κόσμο, με το μέτρο της "μαζικής ποινής"! Αδιανόητο στην ορθόδοξη Παράδοση.
στ) Σιμωνιακός εκβιασμός, σε κάθε διορισμένο ιερομόναχο. Δηλαδή, σου κόβω τα χρήματα εντελώς, εκτός εάν φύγεις από το μοναστήρι. Ετσι υπέκυψαν μερικοί και "αποχώρησαν", μπροστά στο φόβο να χάσουν μισθό, ασφάλεια υγείας, σύνταξη.
ζ) Απόφαση του Μητροπολίτη για διαγραφή δύο μοναχών από το μοναχολόγιο του μοναστηριού. Πράξη αδιανόητη στην Ορθόδοξη Παράδοση, που βέβαια δεν υπάρχει πουθενά στο νόμο, αλλά ούτε και στους Ι. Κανόνες.


Γενικές συνέπειες:
Στις ασθενείς συνειδήσεις πολλών πιστών χριστιανών, αλλά και διαφόρων μοναχών, κινδύνεψε να επέλθει, διχασμός, σκανδαλισμός, πείσμα, αμφιβολίες, φόβος.
Στις ενορίες που πήγαιναν παλαιότερα οι ιερομόναχοι, ήρθε η εγκατάλειψη.
Στους ιερείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ήρθε η απογοήτευση και έμειναν αβοήθητοι και με πολλές απορίες.
Στη νεολαία και στις οικογένειες, δημιουργήθηκαν πλήθος τα αναπάντητα ερωτήματα και ο σκανδαλισμός των συνειδήσεων, κλπ κλπ
Η τελευταία πράξη τον Ιανουάριο του 2013 ήταν των πολιτικών, που έλαβαν την "εντολή" να εκτελέσουν τυφλά την απόφαση του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που ήταν
α) η νομική "διάλυση" του μοναστηριού" και
β) η "επιστροφή" της επιδότησης, γιά το έργο που χτίστηκε!!! (Ελλάς το μεγαλείο σου...)



-- Συμφωνήθηκε λοιπόν με τον υπουργό ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ έκδοση του Προεδρικού ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!! Συνέβη μάλιστα, για πρώτη φορά μετά την Βαυαροκρατία στην Ελλάδα. Δράστης ο αυτοαποκαλούμενος ως φιλομόναχος Ιερόθεος Βλάχος, που έβγαλε και προώθησε τέτοιο αίτημα. Εκδόθηκε με άλλα λόγια μιά διοικητική πράξη, νομοθετικού περιεχομένου, που αναμένεται τώρα να ελεγχθεί η νομιμότητά της στα αρμόδια ακυρωτικά δικαστήρια, όπου κατέφυγαν οι μοναχοί ζητώντας την προστασία του νόμου στο Συμβούλιο Επικρατείας.


--Επίσης συμφωνήθηκε με τον κ. Μηταράκη, που υπέγραψε τα σχετικά, η ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιστροφή του ποσού της επιδότησης, για το έργο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο μοναστήρι. Αναμένεται τώρα να ελεγχθεί η νομιμότητα και της πράξης αυτής, στα αρμόδια ακυρωτικά δικαστήρια, όπου κατέφυγαν οι μοναχοί ζητώντας την προστασία του νόμου και δικάζεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.


Θα μου πείτε γιατί να είναι παράνομες αυτές οι δύο πράξεις;
Πολύ απλά, απαντώ, γιατί ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΒΑΣΙΜΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ!!!

Αφήστε που η περιβόητη ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ επέστρεψε ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ στους επινοητές, μια και τώρα πρέπει να τα ΚΑΤΑΒΆΛΕΙ η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, μια και άφησε χωρίς διοίκηση όλα τα χρόνια το μοναστήρι της ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΣΕΩΣ και "διοικούσε" εξ αποστάσεως και εκ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΤΗΣ Μητροπόλεως με ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΓΓΆΜΩΝ "ΒΟΛΙΚΏΝ" ΙΕΡΈΩΝ!



Σήμερα,
Οι διωγμοί, συνεχίζονται, τα δικαστήρια είναι ατέλειωτα, αλλά ο κόσμος παραμένει προσηλωμένος στο μοναστήρι του! Όπως το αγάπησε εδώ και τόσες δεκαετίες. Παράλληλα, ο σεβασμιότατος έχει πλέον φοβερά δυσεπίλυτα προβλήματα, από δεκάδες ανοικτά εις βάρος του μέτωπα και ζητήματα κυρίως οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης κληροδοτημάτων, δωρεών και θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ιερό σκάνδαλο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου


Ακούστε την είδηση:
Όλη η αλήθεια για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και το σκάνδαλο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου.
Η Ι. Μονή απαντά, στα όσα αναληθή, ψευδή και απαράδεκτα ισχυρίζεται ο Σεβ. Μητροπολίτης, Ναυπάκτου, κ.Ιερόθεος, σε διάφορα δημοσιεύματα και μέ την απάντησή της αποκαλύπτει με γεγονότα, την αλήθεια, την διαφάνεια της οικονομικής διαχειρίσεώς της, αλλά και το σκάνδαλο της διαρκούς δίωξης του Μητροπολίτη, σε βάρος της Μονής. Ο Μητροπολίτης κατηγορεί την Μονή, για ζητήματα, που έχουν αποφανθεί επίσημα τα δικαστήρια της Χώρας, στα οποία προσέφυγε ο ίδιος.
Ποιο είναι τελικά το σκάνδαλο;
Το σκάνδαλο είναι οι παράνομες απαιτήσεις στα οικονομικά, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιεροθέου, από το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΥΠΕΘΟ) ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ
Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος απαίτησε εγγράφως, να καταχωρηθούν, ως τακτικά έσοδα της Μονής, τα Κρατικά κονδύλια, στα βιβλία που εκείνος ελέγχει και απαιτούσε να πληρώσει η Μονή ποσοστά. Κατήγγειλε στην ΔΙΣ (649/19-10-1999): «Δεδομένου ότι από την εκτέλεση των έργων στην Ι.Μονή, καταβάλλεται το ΦΠΑ και ποσό 1%, 3%, 2% κλπ διαπιστούται η παράβασις». Και στο ΣτΕ (439/25-7-2003) κατήγγειλε: «η Ι.Μονή έχει λάβει υψηλές Κρατικές Επιχορηγήσεις, οφείλει να αποδώσει πολλά ποσοστά σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς».
Αλλά αυτά δεν ήταν αλήθεια.
Διότι το Υπουργείο απαιτούσε χωριστά βιβλία. Και απαγόρευε ποσοστά υπέρ τρίτων και ΦΠΑ.
Η Μονή εκτέλεσε τον Νόμο, και όχι τις διαταγές του Μητροπολίτη. Διότι αν τις εκτελούσε, θα κινδύνευαν να φυλακισθούν οι Πατέρες, για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Εξ άλλου, η Μονή δεν είχε χρήματα, όπως ήδη ομολογεί ο Μητροπολίτης στο δημοσίευμα, για να καταβάλλει τα τεράστια ποσοστά.
Έκτοτε, ο Μητροπολίτης έσυρε την Μονή στα Δικαστήρια. Και είπε στο Ηγουμενοσυμβούλιο «τα λεφτά πού δεν δώσατε σε μένα να τα πληρώσετε τώρα στα δικαστήρια και στους δικηγόρους». Όπως και έγινε. Οδήγησε την Μονή σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, Πρωτοδικεία, Εφετεία, Άρειο Πάγο και ΣτΕ.
Και ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εκατόν πενήντα (150)!!!... Αποφάσεις Δικαστηρίων, εκείνος, δυστυχώς, επανέρχεται με νέες καταγγελίες, για τα ίδια, ελπίζοντας ίσως, ότι η Ι.Μονή θα χρεωθεί και θα πληρώσει τα παράνομα ποσά πού απαιτεί.
Εκτός αυτών, τώρα, με συνεργάτη του, σύρει τους Πατέρες στο Εφετείο, απαιτώντας άλλα 1.500.000 Ευρώ (μαζί με τους τόκους),αν και έχασε στο Πρωτοδικείο…
Κατήγγειλε την Μονή σε Υπηρεσίες, Υπουργεία, Πρωθυπουργούς, ελπίζοντας ότι ή θα αναγκάσουν τούς Πατέρες να πληρώσουν τά χρήματα ή θα τους καταδίκαζαν ως καταχραστές. Έτσι, έγιναν50 οικονομικοί έλεγχοι από Δημόσιες Υπηρεσίες, ΣΔΟΕ, ελεγκτές του Δημοσίου κλπ.
Αντιφατικές και αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη (βλ. εφ. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 8-12-12), όπου "παγιδεύεται" από τα ίδια του τα λόγια, λέγοντας: «έχω κάνει επισήμως καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για υποθέσεις ατασθαλιών, αλλά δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμα απαντήσεις». Στην συνέχεια, αυτοδιαψεύδεται λέγοντας στον δημοσιογράφο ότι: «η Διεύθυνση Πατρών του ΣΔΟΕ προχώρησε σε έλεγχο ο οποίος επιβεβαίωσε πως κύριος χρηματοδότης στην επένδυση ήταν η«Αδελφότητα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου». Και «στο πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφερόταν πώς το ποσόν επιστροφής φόρου κλπ…..».
Ενώ αρχίζοντας λέει ότι το ΣΔΟΕ δεν του απάντησε, μετά αυτοδιαψευδόμενος λέει, ότι το ΣΔΟΕ «επιβεβαίωσε» και έδωσε και «πόρισμα», δηλαδή του απάντησε…
Η αντιφατικότητα - αναλήθεια των λόγων του, ανάγκασαν παλαιότερα, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, να γράψει δύο βιβλία!!!… στα οποία χαρακτηρίζει καί αποδεικνύει τον κ.Ιερόθεο «ψευδολόγο».
Επίσης: Ενώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δήλωσε «έχω κάνει επισήμως καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για υποθέσεις ατασθαλιών», στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ, στίς 2-12-2008, δήλωσε ότι «για την περίπτωση του Μοναστηριού της Ναυπάκτου δεν καταλογίζω οικονομική ατασθαλία».
Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, δήλωσε «το 2005 είχε εκδοθεί διυπουργική απόφαση και είχαν ορισθεί δύο Επιθεωρητές προκειμένου να κάνουν έλεγχο, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί».Ο έλεγχος στην Μονή δεν σταμάτησε εξ αιτίας των Μοναχών, αφού οι ίδιοι οι Επιθεωρητές δηλώνουν στο έγγραφό τους 85/30-9-2011 «ενόψει των εξελίξεων που επέρχονται με το νέο μισθολόγιο αναγκασθήκαμε να υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την ενεργό υπηρεσία, με αποτέλεσμα ότι δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να συνεχίσουμε τον Οικονομικό έλεγχο στην Ι.Μονή».
Εξάλλου, ο Μητροπολίτης, κατέθεσε στα από 24-6-2010 και στο δεύτερο Υπομνήματα του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου: «Ομολογείται και από τους δύο Επιθεωρητές ότι η ανάθεση της εντολής ελέγχου θεωρείται και είναι μη νόμιμη», και «εφόσον ο έλεγχος που τους ανετέθη ήταν μη νόμιμος».
Ο Μητροπολίτης κατηγορεί τούς Μοναχούς ότι δεν έδιναν στοιχεία στους Επιθεωρητές αλλά δεν λέει την αλήθεια ότι έχουν υπογράψει σε επτά έγγραφά τους, 16-4-2007, 3-11-2008, 17-2-2010, 17-12-2010, 24-1-2011, 27-7-2011, 23-8-2011, ότι έχουν παραλάβει 16.500 !!!... στοιχεία.
Λέει ψευδώς ότι «εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς, τό Συνοδικό Δικαστήριο τιμώρησε το 2006 των τότε Ηγούμενο». Διότι το 2006 δεν είχαν καν αρχίσει οι Επιθεωρητές τον έλεγχο, όπως δηλώνουν στο έγγραφο 3-3-2009, «ο έλεγχος ξεκίνησε τυπικά από 16-4-07, έκτοτε μεσολάβησαν άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις μας μέχρι και τις 21-10-08…»!!!...
Στην ένορκη κατάθεσή τους (4-2-2009),κατέθεσαν ότι «Θέλω να καταθέσω ότι ουδείς και ουδέποτε με ενόχλησε για κωλυσιεργία η ματαίωση του ελέγχου... Η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπηρεσιακούς λόγους». Και όχι στους Μοναχούς.
Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης, δήλωσε και την αλήθεια, διαψεύδοντας τον εαυτό του περί «σκανδάλου» της Μονής, ομολογώντας ότι «ακολούθησε απαλλακτικό βούλευμα για το Μοναστήρι», η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών 17-1-2003, πού απάλλασσε την Μονή ότι καταχράστηκε τον ΦΠΑ. Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, είναι στό http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2012/12/19-2003.html

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ«ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ»

Η Μονή δεν έχτισε τίποτα αυθαίρετο. Είχε την υπ’αριθμ. 13α του 1980/21-3-1980 νόμιμη άδεια. Ο Μητροπολίτης χαρακτήριζε το κτίριο του Ξενώνα «αυθαίρετο», «εκδικούμενος» διότι η Μονή δεν πλήρωσε τα παράνομα χρήματα που απαιτούσε.
Κατέφυγε πρώτα στην ΕΚΥΟ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑΟΔΟΜΙΑΣ, (της Ι.Συνόδου) το οποίο, όμως, δεν είχε νόμιμο δικαίωμα στα πολεοδομικά θέματα. Τό Γραφείο αυτό κίνησε διαδικασίες εναντίον της Μονής.
Αλλά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαίωσε την Μονή (1500/2004). Η ΕΚΥΟ, ανακάλεσε δύο φορές (2162/5-5-2004, 2243/10-5-2004), τα όσα έκανε στην Μονή. Η ίδια απόφαση, ακύρωσε το «το έγγραφο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, καθότι τό έγγραφο εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο». Και η απόφαση35/2004 Εφετείου Πατρών δικαίωσε την Μονή «ο επιχώριος Μητροπολίτης ουδέποτε έφερε, ούτε φέρει οποιαδήποτε αρμοδιότητα επί πολεοδομικών ζητημάτων».
Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια «πέτυχε» μία παράνομη απόφαση της τοπικής Πολεοδομίας εναντίον της Μονής. Όμως, το Εφετείο Πατρών εξέδωσε δύο αποφάσεις (4-12-2009, 27-1-2010), κατά του εγγράφου της Πολεοδομίας. Αυτά όμως, δεν τα είπε ο Μητροπολίτης στην εφημερίδα.
Αυτή είναι η αλήθεια με επίσημα ντοκουμέντα και όχι μόνο με λόγια.

Σήμερα η πολυπληθής μοναστική Αδελφότητα και οι χιλιάδες ενεργοί πολίτες, εθελοντές που συμπαρίστανται στην Ιερά Μονή, συνεχίζουν το θρησκευτικό, κοινωνικό, εθνικό και πολιτιστικό έργο τους, που παραμένει φάρος ελπίδας στην εποχή που τα πάντα δείχνουν να κρίνονται και να καταρρέουν! http://www.axiaplus.gr/article/26244/to-iero-skandalo-toy-mhtropolith-naypaktoy/#.UMtyIPBZcXo.email

ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ που τα κονομάνε σε βάρος Μονών, ενοριών, του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης... θα συνεχίσουμε... Υπάρχει πολύ βρώμικο ψωμί!
Μικρό παράδειγμα: Θαρείτε ότι Εκκλησία ...κάνει σισίτια; Τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση... Μακαρίζεται με ξένα κόλυβα... τουτέστιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου