Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013


Συγκυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ βλέπουν οι ξένοι τραπεζίτες και την Χρυσή Αυγή άνω του 16%


Παραθέτουμε αυτούσιο ένα αποκαλυπτικό άρθρο από την έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα bankingnews το οποίο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα λοιπόν και με το δημοσίευμα οι ξένοι τραπεζίτες βλέπουν το Σαμαρά ως εγγυητή για τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις της τρόικα ενώ προβλέπουν την επόμενη συγκυβέρνηση μεταξύ Σύριζα-ΝΔ, τον πολιτικό ενταφιασμό του Πασόκ και την Χρυσή Αυγή να ξεπερνάει το 16%.

Συγκυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ βλέπουν οι ξένοι τραπεζίτες και την Χρυσή Αυγή άνω του 16%
Η τρόικα δεν θα αφήσει να πέσει η κυβέρνηση και υπογείως σχεδιάζουν συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα οδηγείται σε κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ίσως και χωρίς Σαμαρά Πρωθυπουργό. Την εκτίμηση αυτή δεν την διατυπώνει έλληνας τραπεζίτης ή πολιτικός αναλυτής αλλά στέλεχος της Royal Bank of Scotland με τον οποίο συνομίλησε το bankingnews.

«Στις οικονομικές μας αναλύσεις λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά το πολιτικό ρίσκο που ομολογουμένως στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί εγγύηση αυτή την χρονική στιγμή ότι οι απαιτήσεις της τρόικα θα υλοποιηθούν. Το σοκ όμως των ευρωεκλογών, δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως. Η ΝΔ θα υποστεί ισχυρή πίεση στα εκλογικά της αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά θα βρεθεί σε οριακά επίπεδα στο 3% με 5%.  Άρα η κυβέρνηση θα κλονιστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να καταλάβει την πρώτη θέση ωστόσο ο μεγάλος νικητής θα είναι η Χρυσή Αυγή η οποία ίσως και να ξεπεράσει το 15% με 16% στις ευρωεκλογές όπως δείχνουν δημοσκοπήσεις.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, με την ΝΔ να έχει δεχθεί ένα ισχυρό πολιτικό χτύπημα, τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αυξάνει τα ποσοστά στον βαθμό που θα ήθελε, καθώς δεν μπορεί να δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα υπέρ του και με το ΠΑΣΟΚ να ενταφιάζεται πολιτικά, η Χρυσή Αυγή θα προκαλέσει πολιτική τρικυμία.
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποδεκατισμένους και την ΔΗΜΑΡ σε καθεστώς φθοράς η μόνη λογική προοπτική που έχει η Ελλάδα είναι η μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα ο Σαμαράς θα παραμείνει πρωθυπουργός.  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα είναι πιθανό ο Σαμαράς να μην είναι πρωθυπουργός.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές θα είναι ιστορικές. Εκτιμούμε ότι και η ΕΕ δεν θα θέλει πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα.  Άπαξ και ο μεγάλος συνασπισμός υλοποιήθηκε στην Γερμανία γιατί όχι και στην Ελλάδα;»
Η αλήθεια είναι μία και την έχουμε πει εδώ και μήνες: η νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου που έρχεται είναι αυτή μεταξύ ΝΔ και Σύριζα. Έχει τις ευχές του υπερατλαντικού αφέντη και φυσικά θα χρησιμοποιήσει ως... επιχείρημα τον φόβο για την τεράστια άνοδο της Χρυσής Αυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου