Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

O MΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ...ΑΓΙΟΓΡΑΦΕΙ...ΙΕΡΑΡΧΕΣ....ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΙΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

altΑποκαλυπτικά για τις... δημοκρατικές πεποιθήσεις του Νικου Μιχαλολιάκου είναι βίντεο και ντοκουμέντα που έχουν στην διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές και περιέχονται στην δικογραφία.

Σε αυτά ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναλύει τις απόψεις του για συγκεκριμένους μητροπολίτες που στήριξαν το κόμμα του.
"Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε.Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατ.......ς αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός.


Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος.. Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του είναι ο Καλαβρύτων.

Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης.

Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής". 

ΚΑΙ ...ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ....

Εν τάξει τώρα καταλαβαίνουμε τη πολιτική σοβαρότητα του Μιχαλολιάκου... Είχε και κανά δυό συμπαθούντες... από ιεράρχες την έχασε κι αυτή.. Δείτε τις αντιδράσεις των Ιεραρχών:

1Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για της δηλώσεις Μιχαλολιάκου σχετικά με Μητροπολίτες και τις σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή.

Ήδη από χθες, όπως ανέφερε το "Αγιορείτικο βήμα",  τόσο οΜητροπολίτης Σπάρτης με ανακοίνωση-καταπέλτη, όσο και οΑρχιεπίσκοπος Κύπρου με δηλώσεις σε ιστοσελίδα, έχουν διαψεύσει τον προφυλακισμένο γενικό γραμματέα της Χ.Α.
Πριν λίγο ανακοίνωση εξέδωσε και η Μητρόπολη Κονίτσης στην  οποία ο Μητροπολίτης Ανδρέας υποστηρίζει πως αρνήθηκε οικονομική βοήθεια από τον κ. Μιχαλολιάκο

Σε συνέχεια αυτών σύμφωνα με ρεπορτάζ του star.gr και συνεργάτες του μητροπολίτη Πειραιά επεσήμαναν πως «ο  μητροπολίτης επιμένει στην άποψη που επανειλημμένα έχει εκφράσει: "η Χρυσή Αυγή είναι παγανιστική οργάνωση"». .

Αργά το βράδυ εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης εκδόθηκε σχετκή ανακοίνωση:

"Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνονται τα εξής:

«Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.
Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνομωσίας.

Όμως πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία να αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής, όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν;
Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

Είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.

Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού».

Επομένως λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει."


Σήμερα πήρε σειρά η Μητρόπολη Κονίτσης η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 


Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά. Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκούν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί. Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της ″Χρυσής Αυγής‶, αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Τα όσα εν προκειμένῳ, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίων‶ καί φυσικά ″εκ του πονηρού‶. Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού. Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα». http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου