Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!


Παραιτήθηκε η πρόεδρος του «Αθήνα 9.84» καταγγέλοντας τον Καμίνη

athina-984-660Tην παραίτηση της από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ραδιοσταθμού «Αθήνα 9.84» υπέβαλε η Κατερίνα Δωρή μέσω μιας επιστολής «καταπέλτη» με καταγγελίες τόσο για τον δήμαρχο Αθηναίων όσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού Τάκη Καμπύλη.

Στην επιστολή της, τόσο για τον κ. Καμπύλη όσο και τον κ. Καμίνη, η Κατερίνα Δωρή κάνει λόγο για «αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζονται οι θεσμικοί παράγοντες» και «έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης» καθώς και για «φατριασμό στη λειτουργία» που εκτός των άλλων, «συνιστούν πολιτική με μονιμότερα, διαχρονικά χαρακτηριστικά, που είναι εκτός των όσων έχουμε διακηρύξει και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους δημότες να υλοποιήσουμε».
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης της κυρίας Δωρή:
«Κύριε Δήμαρχε,
με την παρούσα θέτω υπόψη σας την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ).
Η αποστολή, την Παρασκευή 20 / 12 / 2013, προς όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΡΑ, με e-mail, ημερήσιας διάταξης για τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έφερε το όνομά μου χωρίς να ερωτηθώ, δίχως την προηγούμενη ενημέρωσή μου από τον Γενικό Διευθυντή, τόσο για τον τύπο, όσο και για την ουσία του ζητήματος, με αποτέλεσμα να «ενημερωθώ» κι εγώ, όπως όλοι, αφού το έλαβα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επισφραγίζει την ήδη διαμορφωμένη άποψή μου για τον αυταρχικό, αδιαφανή, αντιδημοκρατικό και εκτός κάθε κοινά αποδεκτού κανόνα λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης του σταθμού.
Για όλα αυτά τα αρνητικά σας έχω ήδη, εγκαίρως και αναλυτικά, με έντονο τρόπο ενημερώσει από τον Ιούνιο του 2013, όταν είχε εμποδιστεί η προσπάθειά μου να ανοίξει, με ουσιαστικό τρόπο, στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, αλλά και ευρύτερα, η συζήτηση για το πνεύμα και τη λειτουργία του σταθμού, για το ρόλο του στο παρόν αλλά και στο μέλλον, σε ουσιαστική σύνδεση με το παρόν και το μέλλον της πόλης۬ ˙τη λειτουργία και το ρόλο που ήδη διαφαινόταν, με τη φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ότι θα τεθεί στο στόχαστρο.
Παρότι εξάντλησα με πολλή προσπάθεια και υπομονή κάθε λογικό περιθώριο στοιχειώδους συνεργασίας, είναι σαφές ότι η αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζονται οι θεσμικοί παράγοντες, η έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης για τα ζητήματα που υπάρχουν και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους, και ο φατριασμός στη λειτουργία, δεν καταδεικνύουν μόνο το γνωστό προσωπικό έλλειμμα τήρησης στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και συνεννόησης, αλλά συνιστούν πολιτική με μονιμότερα, διαχρονικά χαρακτηριστικά, που είναι εκτός των όσων έχουμε διακηρύξει και έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους δημότες να υλοποιήσουμε.
Αντί για το συνεγερτικό όραμα που υποσχεθήκαμε, επιλέξαμε και δυστυχώς συχνά πρωτοστατήσαμε σε πολιτικές οι οποίες δεν αναβάθμισαν τον θεσμικό ρόλο του πρώτου Δήμου της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίθετα, όλο και συχνότερα, επιλέγουμε την υπόκλιση στις επιταγές της ευκολίας των ιδιωτικών συμφερόντων, των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών επιλογών.
Πιστεύω ότι πιο επικίνδυνοι από αυτούς που επιτίθενται στους θεσμούς με χυδαίο λαϊκισμό είναι οι προσχηματικοί θεματοφύλακές τους.
Οι βαθύτεροι λόγοι της παραίτησής μου καθιστούν αδύνατη την παραμονή μου στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη». Θα συνεχίσω την προσπάθεια για την Αθήνα που έχουμε ανάγκη, ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.
Με τιμή,
Κατερίνα Δωρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου